Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 8


Allmän information

Hörrni, vilken föreställning era barn bjöd på!!! Känner mig alldeles stolt och ödmjuk OCH sjukt trött, vilket jag tror att era barn också känner sig, förutom nöjda med sitt och allas vårt arbete. En liten tomhetskänslan kommer över en att allt  är över, tomhet och lättnad blandat. Är dock fortfarande rörd. Och ni var så många, fick en smärre chock! Stort tack att ni kom och tittade. 

Minna som jobbar på högstadiet har gjort ett litet bildspel från föreställningen. Kolla!

https://sites.google.com/a/kulturskolanraketen.se/intranet/miljoebloggen

På torsdag kommer belöningen för allt temaarbete i form av film med tillhörande snarr, dvs godis/snacks/läsk. Man får köpa för max 20 kr (tror det var det sist iaf).

Det händer:

Måndag: Hemkunskap grupp 1

Tisdag: Open Space möte kl 18.00

Onsdag: 

Torsdag: Svennemys på tematiden

Fredag: Dagens låt: Lo H

Ämnesinformation

Svenska/SO

Förvånar egentligen inte att era barn levererade så storartat i framställningen, men det gör mig lycklig hur de lyckades beröra er. Tror den extra kryddan var deras seriositet, som har präglat hela arbetet. Längtar redan efter musikalen de kommer göra nästa år på högstadiet (fast på ett lite svartsjukt sätt). 

Valet blev ju en stor framgång för nyttopartiet, som efter tuffa förhandlingar har valt att bilda regering med gemenskapspartiet. Två ministerposter av fem lyckades Danne få, och tillsammans har partierna 16 mandat av 24 möjliga! Frihetspartiet och trygghetspartiet laddar för att göra sina röster i utskotten så hörda  som möjligt, vilket kommer att behövas: Nästa vecka ska det skrivas PROPOSITIONER.

Självklart ska vi också läsa massor om hur regering och riksdag fungerar i verkligheten. Förhoppningsvis hittar vi likheter.

Äntligen kommer Koll på världen-läxan. Som vi har väntat! Den här terminen kommer vi jobba med instuderingsfrågor och gruppgenomgångar i stället för läxförhör. Boken delas ut på måndag tillsammans med frågepappret, och de sidor som vi läser tillsammans på skolan för att sedan jobba med hemma är sidorna 24 - 29.

Annars har veckan handlat mycket om kartor. Vi har haft kartduell och många längtar efter nästa tillfälle för att få visa sina skills. Träna! Vill man träna på annat sätt än på blindkartan jag delat ut så rekommenderas webmagistern eller liknande.

Valfri bok fortsätter till efter lovet, då alla ska skriva och berätta om boken de läst.


Matematik & NO

Vi kommer som jag skrivit tidigare skriva de typ alternativa NP i veckan. Det kommer inte att ta alla lektioner i anspråk men ett par iaf. Vi börjar dock inget nytt innan sportlovet utan avslutar allt vi har kvar att göra.

Engelska

Denna vecka har vi bara haft en enda engelska lektion (då barnen repeterade i måndags för föreställningen) och vi jobbade med grammatik: DO och DOES.

Nästa torsdag har vi skriftligt läxförhör på DO och DOES. (Dessa ord används för att ställa frågor, DOES är för he/she/it, DO är för alla andra personerna). T. ex. Do I look nice? Does she live here?
 
 Musik

Idag har vi tränat halva gruppen på gitarr och halva på piano. Nästa vecka byter vi. 


Idrott och hälsa 
Inneidrott i Skarpnäck nästa vecka. Kom ihåg  kläder SKOR och handduk!

Förhandsinfo: Vi ska kolla av simningen och bada på Gustavsbergsbadet v. 10 den 10/3
 
Tema


Veckan efter sportlovet (vecka 10)    

Måndag: Pedagogiskt möte. Eleverna börjar kl 10.00

Tisdag:Studiedag. Eleverna är lediga.

Onsdag: 

Torsdag:

Fredag:Utflykt till Gustavsbergsbadet med matsäck. Slutar tidigare.


Längre fram i tiden (är det mycket...)
 
Vecka 9  Sportlov
Vecka 10 Planeringsdag tisdag 7/3 skolan stängd
Vecka 15 Påsklov
Vecka 16 Annandag påsk måndag 17/4
(Vecka 20 Förhoppningsvis Vindalsö 18/5-19/5 tors-fre, har inte fått svar från bokningen ännu)  
Vecka 21 KHF torsdag 25/5
Vecka 23 Lovdag tisdag 6/6 avslutning fredag 9/6


Comments