Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 7

Hej, hej. Det är ju nåt med att tiden går så rasande fort att en knappt hinner andas mellan varven. Nu har det gått en hel vecka, igen. Kommande vecka kommer troligtvis helt präglas av vår temadansteatermusikal Liten är fin. De flesta behöver öva på INLEVELSE, inte det lättaste, jag vet men oooo så viktig för dansare som skådespelare. Är karaktären glad och nöjd, ska ansikte och kropp uttrycka det. Är man girig och farlig så ska en försöka visa det på alla sätt osv..ja, ni hajar. Ska bli kul att visa upp för er på onsdag kl 16.00!


Måndag: Hemkunskap grupp 2

Tisdag: 

Onsdag: Vi visar Liten är fin kl 13.00 för skolan och kl 16.00 för föräldrar.

Torsdag: Vi är trötta efter onsdagen.

Fredag: Dagens låt: Lo och Lo.

Ämnesinformation

Svenska/SO

Jag är trött redan innan onsdagen...

Den här veckan har vi haft en mycket spännande valdebatt. Partiledarna levererade. I dag gick mellanstadiet till val och på måndag kommer vi ha en valvaka. Spännande!

Sedan blir det förhandlingar, regeringsbildning, utskottsarbete, propositioner och riksdag. Och massor av fakta kring Sveriges statsskick.

Vi kommer nästa vecka börja jobba med Koll på världen också. Den är försenad pga något, och jag hoppas kunna knycka tillbaka en del av tid som försvunnit till temat.

Just det! Kartdueller ska vi ha också! Alla måste träna på länderna. I luckorna mellan dansstegsträningen och engelskglosorna.

Ha en bra helg. Stäm av dina dansmoves framför en spegel.

Matematik

Den här veckan har vi fokuserat extra mycket på Liten är fin men har ändå hunnit med lite hantering av X, det okända, i ekvationer. Det gick trögt till en början men sen lossnade det! 

Vi kommer, som nästa moment v.8, innan vi drar igång med no'n gör några nya prov som är konstruerade för år 2, år 5 och år 8 dvs de årskurser innan de har NP av PRIM-gruppen (Institutet för matematikämnet och naturvetenskapsämnenas didaktik) Syftet är dels att kartlägga kunskapsnivåerna inom de områden svenska elever tidigare visat sig ha svårigheter och dels för att jag som lärare ska få möjlighet att se mina elevers kunskapsnivå utifrån en slags nationell standard. Alla resultat ska rapporteras och en elevs faktiska prov ska skickas in. Att göra dess prov är frivilligt och jag, som inte har nationella prov (längre) ville gärna prova. Därför har vi idag fredag börja repetera de vi gjort under det här läsåret genom att arbeta med den blåa läxan från varje kapitel. de flesta hann med första och andra läxan på lektionen och jag lovade att lägga upp samtliga här på hemsidan (se nedan). Att göra dessa hemma är frivilligt, tanken är ju att alla redan kan det här,  men det är ju klokt  tycker jag...

Vidare så kommer alla elever svara på en enkät på nätet från Stockholms stad, något ni föräldrar också har möjlighethet att göra. Tror jag länkat det tidigare, annars är det bara att gå in på Stockholms stads hemsida.

Engelska

Till nästa vecka har du i läxa texten "Looking for my trainers" + glosorna längst ner på sidan 48. Här hittar du texten: LÄNK. Utöver glosor ska du också ha första stycket i texten (det fetstilta) i läxa. 
 
Läxan i engelska innebär följande moment:
1. Lyssna på texten hemma genom att gå in på länken https://drive.google.com/drive/folders/0B1YA4vnrQtBrM3Y4RnNncXNiTjA  (Track 44)
2. Läsa högt texten hemma (minst 5 gånger)
3. Träna in glosorna
4. Träna på första stycket i texten (på vårt läxförhör nästa vecka kommer du också få meningar t.ex. "Han letar efter sina träningsskor" och du ska kunna översätta dem till engelska).
 
 Musik

(Vi snodde musiken från Ingela till Liten är fin rep så Lo och Lo får redovisa Dagens låt nästa fredag)

Idrott och hälsa 

Inneidrott i Skarpnäck nästa vecka. Kom ihåg  kläder SKOR och handduk!
 
Tema

Ja, allt är ju tema denna vecka...
Dansarna behöver ha ha mörka brallorna som sitter bekvämt så man slipper pilla och fixa med dem. Dansarna behöver också ha en grå långärmad tröja. Har man inte, kanske man kan låna av nån som har. Så har någon två eller flera, ta med alla. De dansare som har rosa kläder, ta med dem så de kanske kan låna ut till de som behöver. Somliga dansare behöver också en bylsig hoodie.

Kommande vecka 8

Måndag: 

Tisdag:

Onsdag: 

Torsdag:

Fredag:


Längre fram i tiden (är det mycket...)
 
Vecka 9  Sportlov
Vecka 10 Planeringsdag tisdag 7/3 skolan stängd
Vecka 15 Påsklov
Vecka 16 Annandag påsk måndag 17/4
(Vecka 20 Förhoppningsvis Vindalsö 18/5-19/5 tors-fre, har inte fått svar från bokningen ännu)  
Vecka 21 KHF torsdag 25/5
Vecka 23 Lovdag tisdag 6/6 avslutning fredag 9/6

Ċ
Karin Löf,
10 feb. 2017 06:08
Ċ
Karin Löf,
10 feb. 2017 06:08
Ċ
Karin Löf,
10 feb. 2017 06:08
Ċ
Karin Löf,
10 feb. 2017 06:08
Comments