Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 45

Veckobrev 45


Allmän information

Eleverna och miljörådet har startat en Blogg för miljöprofilen som ligger på skolans hemsida där eleverna turas om att producera innehållet. Du hittar bloggen på Kulturskolan Raketen, på fliken internt. Eller klicka på länken.

Kul om du kollar på videoklippen och prenumerera gärna på vår kanal. Den heter MiljoKungen. Gilla också gärna våra videoklipp och dela. Vi vill ha många tittare! Vi försöker göra bra miljöarbete och också sprida vårt miljötänk till andra. I veckan har 8an gjort videoklippet. /Minna

https://sites.google.com/a/kulturskolanraketen.se/intranet/miljoebloggen

Det händer:

Måndag: Pedagogiskt möte. Eleverna börjar kl 10.00

Tisdag: 

Onsdag: Alla kommer hem med en ny bok samt provfrågor. 

Torsdag: Engelska läxförhör

Fredag: Dagens låt - Oskar och Lina No-prov Evolutionen

Ämnesinformation

Svenska/SO

Vi har självfallet pratat massor om USA-valet den här veckan.

Nästa vecka (torsdag) är det prov på det vi läst hittills i Koll på Europa. Med tanke på hur rädda era barn är för att läsa på i onödan så testar jag ett nytt grepp här: jag delar ut provet i förväg som det kommer se ut, och kräver 2/3 av maxpoäng för att få godkänt (i detta fallet 96 p). Jag bifogar provet som en fil längre ner på denna sida. 

Matematik

Inte mycket matematik de senaste veckorna, men vi kommer igång igen på måndag efter lovet. Då kommer vi att jobba med förminskningar/förstoringar, symmetrier, geometriska mönster och tredimensionella figurer.

No

I måndags gick vi igenom de rätta svaren i frågehäftet. Många ville ta med sig både text och frågehäfte hem över lovet, vilket de såklart fick men det är inget men måste. Det är inte tänkt att man ska/måste plugga på lovet för provet Hela veckan har vi pratat antecknat och tittat på evolution. spinnare, flamingos, sköldpaddor... Vi kommer att ha prov fredag den 11/11, alltså fredagen efter lovet.

Engelska

Läxan till torsdag är att kunna fraser om shopping (fråga om pris, berätta vad du letar efter, säga om någonting är dyr eller billig osv.) Läs flera gånger hemma igenom texterna på s.16-17 i textboken ("Hamley Toy Shop", "I hate shopping!") och träna på glosorna längst ner på båda sidorna. Vi kommer att ha läxförhör!

Musik

Idag inledde jag luciaarbetet med ett mörkt rum, tända ljus och läsning av lucialegenden till stämningsfylld sång. Vi har satt igång arbetet med att jag presenterat olika låtar som eleverna har fått välja på till programmet. Efter lovet startar repetitionerna. 

Själva luciatåget för er föräldrar går av stapeln tisdag den 13 december kl 8.00. Mer info kommer senare. /Ingela

Tema

Förra veckan skrev vi temaprov på Hans och min kurs och det gick jättebra för klassen! Den här veckan fortsatte vi med prov på Willes kurs. De arbetade tre och tre, diskuterade sig fram till bra svar frö att sedan redovisa dessa för resten av gruppen. Även här var alla jätteduktiga!
ĉ
Madelene Klein,
9 nov. 2016 04:31
Comments