Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 42


Allmän information 
På torsdag ska vi på utflykt och ett allmänt önskemål är att det ska vara matsäck ( även om vi skulle hinna hem till lunch).
Kom i tid, så vi hinner till kl 9 då det börjar!

På onsdagar har era barn en ganska lång dag, slöjden slutar kl 15.40. Många har köpt mellis påeftermiddagsrasten, men det har inte funkat (det har handlats 'bars' som är mer som godis än nyttigt mellis och det blir nån 'välja-vilka- en-ska-bjuda'-stress) men skicka gärna med en frukt! Frukt är bra.

Sparkcyklarna har börjat bli ett problem. De börjar bli många liggandes under borden i klassrummen, och det är bara en tidsfråga innan någon gör sig illa på dem. Att ha dem i stråket vid kläderna är inte heller att föredra eftersom högstadieelever i obevakade ögonblick tycker om att låna dem (och så även kamrater på mellanstadiet) för att åka omkring inomhus, vilket också medför risker. Vi vill därför att ni låser fast dem som vanliga cyklar utanför skolan från och med nu. Hittills störst problem i fyran, men femmorna omfattas också av den nya regeln.

Denna vecka
Måndag: 
Tisdag: Föräldraråd kl 18.00. Alla ska ha med en fråga på boken.     
Onsdag: Temaprov
Torsdag: Utflykt till Forum för levande historia! 
Fredag: Idrott inne!!!  Läxförhör Europa resten av vattensidorna inkl. tidvatten.

Ämnesinformation

Matte/NO: Vi har fortsatt med universum och livets uppkomst och kommer att göra det nästa vecka också. Idag har vi läst och svarat på frågor, pratat om cellerna och deras organeller och konstaterat att om du ska bygga den mest enkla jästcell så behöver du ha  ' lika många komponenter som till en Boeing 777 och montera dem i ett klot som är fem mikroner i genomskärning och dessutom övertala den att föröka sig' .Vi har också fått lite perspektiv på tillvaron med hjälp av lite bilder, på avstånd, stjärnor, planeter, galaxer och ett väldigt stort svart hål. 
                                                                                                                                           
Svenska/SO: Visserligen verkar de flesta (vid en första granskning) ha klarat veckans läxförhör på ett godkänt sätt, men några är fortfarande lite vilsna i hur man tar sig an en faktatext. Förutom att de som missade på förra läxförhöret ska dyka upp hos mig 8.10 på tisdag så tänker jag föreslå en liten läxsamarbetsgrupp i femman. Nästa vecka går vi tillsammans igenom kartdelen av dagens förhör, där målet är att slå sitt eget resultat förra gången, eller upprätthålla det om man hade alla rätt.

Vi har pratat en del om förintelsen och det andra världskriget inför vår gemensamma läsning av Pojken i randig pyjamas. Nästa vecka kommer vi jobba vidare med det samt diskutera de mänskliga rättigheterna inför museibesöket på torsdag.

Steves Hip Hop-bibel: Har jobbat sent hela veckan och inte hunnit läsa i förväg och komma på frågor. Nu behöver jag hjälp. Alla ska till tisdag ha kommit på varsin fråga på texten.

Engelska:  Simona sjuk idag fredag, har inte skrivit. 

Tema: I onsdags pluggade eleverna parvis, 4a 5a, till provet och igår torsdag dansades det och oj, vad duktiga alla var! Både på pluggandet och dansandet.
 
Idrott:  Idrott inne.  Ombyte, inneskor och vattenflaska ska tas med :) 

Musik: 


Förhandsinfo v. 42
Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag:

Comments