Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 41

Veckobrev 41

Allmän information 

Denna vecka
Måndag: 
Tisdag: Steve s. 69
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: Idrott inne!!! Läxförhör Europa + nytt karttest

Ämnesinformation

Matte/NO: I matten har vi avslutat algebra men vi kommer att plocka upp den tråden nästa gång vi har en matteperiod för nu har vi nämligen kommit in på no och då EVOLUTIONEN! Vi börjar lite med repetition av universum och jordens skapelse. Alla kommer i veckanatt få ett kit innehållandes:  ett texthäfte, ett instuderingsfrågehäfte + anteckningar = tre olika delar. Allt detta kommer att vara i skolan tills jag säger annat. Idag fredag tittade vi på delar av Vetenskapens värld om rymdteleskopet Hubble om lite om upptäckten/beviset för bakgrundsstrålningen... (Vägen till Nobelpriset på UR)

Svenska/SO: Vi har ägnat större delen åt klimat och brutna näsor. Eftersom det av någon anledning just nu verkar svårt att fråga på lektionerna när man inte hänger med, så var det några som hade svårt med dagens läxförhör. De som känner att de vill fylla på sina läxförhör ska komma 8.10 på tisdag. Nästa vecka tillägnas uppdraget att få igång snacklusten i klassen och mänskliga rättigheter. Vi får väl se... Nytt läxförhör på fredag, men på färre sidor (de fyra sidorna efter vindar, tror jag. attans att boken är kvar på skolan! återkommer om vilka sidor) samt ny kartkoll.

Boken om kung Steve kommer vi läsa de närmaste veckorna. På tisdag ska alla ha läst fram till sidan 69, och kunna besvara frågorna:
- Var bor Steve i för sorts område?
- Hur gammal är Steve?
- Vad tycker de andra i klassen om honom?
- Varför tror du att han är så såld på Hip Hop?
- Vem är Mikaela, och vad tycker Steve om henne?
- Berätta om Vera.
- Vad har morsan för problem med plast?
- Sammanfatta äventyret med klottrarkillarna.
Nästa tisdag ska man ha hunnit fram till och med sidan 147.


Engelska:  

Tema: I veckan dramatiserade eleverna de kurser vi haft och alla var väldigt duktiga, både vad gäller framförande och innehåll. De fick också börja läsa för det prov vi kommer att ha nästa vecka. Femmorna bör har med sig instuderingsfrågor (15 st), frågor vi skrev tillsammans igår.

Idrott:  Idrott inne.  Ombyte, inneskor och vattenflaska ska tas med :) 

Musik: 


Förhandsinfo v. 42
Måndag: 
Tisdag: Föräldraråd kl 18.00       Steve s. 147
Onsdag: Temaprov
Torsdag: Äntligen ska vi till Forum för levande historia!
Fredag:

Comments