Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 40

Veckobrev 40


Allmän information 
Pedagogiskt möte på måndag eleverna börjar kl 10.00

Denna vecka
Måndag: Eleverna börjar kl 10.00. Alla ska ta hem stödordspapper.
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: Engelskaläxa
Fredag: Idrott inne!!! Läxförhör på Europaboken s.36 - 41

Ämnesinformation

Matte/NO: Jag rättade matteproven i helgen och det gick väldigt bra för klassen som helhet, jättekul! Maxpoäng 80 godkänt 40 och medel 59,5. Vi har denna vecka raskt gått vidare med algebra och lite repetition av att räkna med decimaltal. Vi har också arbetat med 'rika problem', vilket betyder att problemen ger många och bra diskussioner och, framförallt, kan alla vara med och försöka lösa. Idag fredag, blev det Vetenskapens värld om minnet och inlärning och lite lite om hur Norges rikaste betalar tio gånger mer i skatt än han tjänar, hela 1000% (?!) faktiskt (med anledning av förra veckans fredagsarbete om fattiga och rika). 

Svenska/SO: Hej. Nästa vecka återgår vi till Europaboken igen. Det har varit en diger tripp i historien ett par veckor nu, men skönt att återgå till etablerade läxrutiner. På måndag eller tisdag kommer vi ha en frågesport på det vi läst i form av en "hålla färgen-tävling. Ni får fråga ert barn vad det är för något.
Innan val- och demokratiarbetet vill jag att klassen ska våga ta mer plats, för annars kommer det bara bli pajigt. Jag har upplevt lite vaxkabinettkänsla de här veckorna, och så kan vi verkligen inte ha det om vi ska leka politik! Få se om jag lyckas hitta något sätt att dra igång dem.
På måndag samlar vi stödord tillsammans till läxförhöret.


Engelska:  Läxan till torsdag är att kunna årtal (till exempel: 1985 - nineteen eighty-five, 1950 - nineteen fifty, 2005 - two thousand and five), samt talen  10-100 (ten, twenty, thirty, forty, fifty, sixty, seventy, eighty, ninety, one hundred).

SO: 

Tema: Vi har kommit ikapp med kurserna och kommer nästa vecka försöka befästa det vi lärt oss.

Idrott: 
Idrott inne.  Ombyte, inneskor och vattenflaska ska tas med :)

Musik: Ville bara berätta att vi idag fredag hade celebert besök av  musikern och kompositören Dan Bornemark som hade workshop med klass 4 och 5 en timme innan det blev en timmes konsert/sångsamling för och tillsammans med klass 0-3. En riktigt härlig musikalisk förmiddag!
/Ingela

Förhandsinfo v. 41
Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Č
Comments