Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 38

Veckobrev 38

Allmän information 
Lössen älskar Raketens barn och är på besök igen.
Denna vecka
Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: Engelska läxa (glosor)
Fredag: Idrott ute, kläder efter väder och VATTENFLASKA! Hitta-diagram-matteläxa in.

Ämnesinformation

Matte/NO: Ny matteläxa instruerades idag fredag. Var och en ska hitta två olika diagram och ta med sig till skolan, gärna i tidningar. Om en inte har tidning i pappersform kan en skriva ut från nätet eller ta från en gratis tidning så som Metro. Har diagrammet en tillhörande text/artikel ska den texten/artikeln med också.

Svenska/SO: Vi hann Upptäckternas tid lite snabbt förra veckan. Denna vecka slaveriet och kolonialismen. Vi jobbar likadant som förra veckan, men jag ska se om jag hittar en bra text att skicka hem och om vi hinner få ihop stödord att träna på hemma också.
Alla ska som bäst hålla på med en valfri bok. Annars har det blivit fel.

Engelska: I veckan som har gått har vi läst texterna på s. 8-9, samt 10-11 i textboken. Vi har också jobbat i övningsboken från s. 5 till 11.

Läxan till torsdag är följande glosor:

Chores = hemssyslor

to tidy your room = att städa ditt rum
to walk the dog = att promenera hunden
to cook = att laga mat
to empty the dishwasher = att tömma diskmaskinen
to set the table = att duka bordet
to make the bed = att bädda sängen

SO: 

Tema: 

Idrott: 

Musik: Vi har startat terminen med att sjunga traditionella sånger från England och USA. Varje vecka är det också två elever som presenterar Dagens Låt där man har fått välja en låt man tycker mycket om eller mycket illa om. Uppgiften är att lyssna på låten och att försöka hitta vad det är i låten som gör att man tycker som man gör. Man får gärna använda musikord som refräng, intro, solo, tempo, klang osv. i sin redovisning. När vi lyssnar på låten så skriver alla ett lyssnarprotokoll där eleverna tränar sig på att formulera sig kring musik. Johannes, Inez, Anni och June har redan hunnit ha sina presentationer.

Dagens Låt vecka 38 presenteras av Melker och Ida.

Framöver kommer klass fem också att vara ansvariga för Raketens luciatåg dit ni föräldrar bjuds in. Jag skriver mer om detta när det närmar sig.
/Ingela

Förhandsinfo v. 39
Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Underordnade sidor (1): Veckobrev 39
Comments