Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 12


Allmän information

Den här veckan har 6an gjort miljöfilm, kolla miljöbloggen.

Det händer:

Måndag: Muntligt prov i engelska

Tisdag: Fortsätta på demokratiprovet (em)

Onsdag: 

Torsdag: Skriftligt läxförhör engelska (meningar)

Fredag: SO-läxa s. 36-41 + papper, Dagens låt: 

Ämnesinformation

Svenska/SO

Idag skrev era barn prov, och de flesta så pennorna glödde. Tid ges nästa vecka på tisdag för de som behöver fylla på. Proven kommer vara rättade efter nästa helg.

Ny bok kommer på måndag. Klassen har valt den gripande berättelsen om Alex Dogboy. Frågor och lässchema dyker upp senare.

I koll på världen läser vi sidorna 36-41 och gör instuderingsfrågorna på pappret som delas ut på måndag. Finns även här längst ner.

Matematik & NO

Vi har äntligen kommit igång med det vi ska, näringsläran! Än så länge ligger vi endast i startgroparna men snart så... Idag fredag kollade vi klart på Supersize me som trots MÅNGA år på nacken funkar, saker har inte precis blivit bättre. De kommer att komma ett faktahäfte + instuderingsfrågor + frågor att öva på inför provet, både i pappersform och på hemsidan. Vi har inte bestämt provdatum ännu, men troligt är veckan innan påsklovet.

Engelska

Eleverna har muntligt prov i engelska på måndag. På provet kommer de gå ut med mig två och två och läsa högt från texten Little Red Riding Hood (s. 50-51 i textboken). Texten hittar du även HÄR. Målet är att höra deras uttal och intonation. 

De ska träna hemma inför provet. Man ska lyssna på hela texten här:
https://drive.google.com/drive/folders/0B1YA4vnrQtBrM3Y4RnNncXNiTjA (TRACK 46). Det är viktigt att barnen lyssnar på texten och läser den högt hemma minst 5 gånger.

På torsdag har eleverna skriftligt läxförhör på meningar ur  texten "Little Red Riding Hood" (s. 50 och 51 i textboken). De ska kunna översätta meningarna fram och tillbaka.


Musik

Vi har satt ihop helklassensemblen första gången och det gick riktigt bra. Dagens låt ska Abraham, Doris, Tuva och Lo H vara förberedda på.

Idrott och hälsa 

Idag blev det inte nån idrott (Karin blev sjuk och gick hem vid lunch, hann inte skaffa vikarie).

Tema
I onsdags ägnades hela dagen åt det som kommer bli vårt nya tema nämligen.....INFORMATIONSPROCESSANDE/STUDIETEKNIK samt att lära sig bedöma sanningshalten i den flod av fakta som dagligen sköljer över oss (källkritik). Det kanske låter långsökt att gå på museum men utställningarna presenterar ju fakta på alla möjliga vis för att få oss ta den till oss och i  bästa fall komma ihåg den. 

Vecka 13    

Måndag: Påfyllning av HPV-vaccinationerna 

Tisdag:

Onsdag: 

Torsdag: Engelskaprov på dåtiden (regelbundna och oregelbundna verb)

Fredag:


Längre fram i tiden (är det mycket...)
 
Vecka 15 Påsklov
Vecka 16 Annandag påsk måndag 17/4
(Vecka 20 Förhoppningsvis Vindalsö 18/5-19/5 tors-fre, har inte fått svar från bokningen ännu)  
Vecka 21 KHF torsdag 25/5
Vecka 23 Lovdag tisdag 6/6 avslutning fredag 9/6


Comments