Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 10


Allmän information

Ja, nu blev det vinter igen, lagom till efter sportlovet. Den här veckan blev lite annorlunda och följde inte alls schemat och inte heller varken min eller Hans planering. Det jag tänkt göra hanns helt enkelt inte riktigt med. Och imorgon fredag är det friluftsdag. 

Det händer i veckan som kommer:

Måndag: Till Riksdagen med Hans. 

Tisdag: 

Onsdag: Utflykt till Naturhistoriska med matsäck. Alla börjar kl 9.00. 

Torsdag: 

Fredag: Dagens låt: 

Ämnesinformation

Svenska/SOMatematik & NO

Den här veckan skulle vi börja med nästa stora no-område, näringslära men så har det inte blivit. Onsdagen ägnades helt och såklart åt att uppmärksamma den internationella kvinnodagen. Vi på mellan valde att kolla på några svenska kvinnors situation liv och leverne ur ett historiskt perspektiv, från 1500-tal till idag. Efter lunch såg hela skolan Raketens 8-mars-pjäs om tvillingarna Lisa och Fredrik. Elever från hela högstadiet är med.

Engelska

På torsdag har eleverna skriftligt läxförhör på glosorna från texten "Little Red Riding Hood" (orden längst ner på s. 50 och 51 i textboken).

Eleverna har muntligt prov i engelska på måndag vecka 12. På provet kommer de gå ut med mig två och två och läsa högt från texten Little Red Riding Hood (s. 50-51 i textboken). Texten hittar du även HÄR. Målet är att höra deras uttal och intonation. 

De ska träna hemma inför provet. Man ska lyssna på hela texten här:
https://drive.google.com/drive/folders/0B1YA4vnrQtBrM3Y4RnNncXNiTjA (TRACK 46). Det är viktigt att barnen lyssnar på texten och läser den högt hemma minst 5 gånger.

 
Musik

Idrott och hälsa 
Utflykt till Gustavsbergsbadet imorgon!
Kommande vecka fortsätter vi Skarpnäck! 

Tema
Nu har vi kommit igång med nytt historiskt tema och med anledning av det ska vi på utflykt till Naturhistoriska riksmuseet på onsdag och vara borta hela dagen, kl 9.00-14.30. Matsäck och frukt gäller. 

Vecka  

Måndag: 

Tisdag:

Onsdag: 

Torsdag:

Fredag:

Längre fram i tiden (är det mycket...)

Vecka 15 Påsklov
Vecka 16 Annandag påsk måndag 17/4
(Vecka 20 Förhoppningsvis Vindalsö 18/5-19/5 tors-fre, har inte fått svar från bokningen ännu)  
Vecka 21 KHF torsdag 25/5
Vecka 23 Lovdag tisdag 6/6 avslutning fredag 9/6


Comments