Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev


 Hej alla femmaföräldrar. I fredags fick era barn sin första läxa i form av en bok med ett kapitel om jorden, som vi högläst på skolan, och ett stödordspapper som vi lyckades nästan fylla helt. På fredag (den dagen era barn helst ville ha som läxdag) kommer alla som vill få ha med sig stödordspappret till läxförhöret. Meningen är att alla ska läsa kapitlet hemma också, och att alla ska förstå stödorden så att de går att använda på förhöret.


I morgon kommer alla få hem en läsbok tillsammans med ett lässchema i form av ett bokmärke.
I veckobrevet på fredag kommer jag ge tips på frågor ni kan ställa till ert barn, och som bör kunna besvaras när man läst dit man ska. Det blir också de frågorna jag utgår från när vi pratar om boken på skolan.

På torsdag eller fredag (den som lovar finast väder) kommer vi att ta en halvdag med bad och sol vid Söderbysjön. Ingen matsäck, men bekväma skor och badkläder för de som vill bada.

Vi hörs på fredag. Ha det bra. / Hans

Hej alla fyror och femmor, hoppas ni haft ett fint lov och är lite lite pepp på att komma tillbaka till skolan och oss på mellanstadiet. Vi är, som alltid, pepp på att träffa er!


Vi börjar kl 10.00 onsdagen den 17 augusti. 

Femmorna börjar inne i sitt klassrum och passar härmed att hälsa hjärtligt välkommen till June som kommer börja i klassen den här terminen.

Och fyrorna hälsar vi speciellt välkomna eftersom ni är alla helt nya här på mellan. Ni kommer att börja i Hans klassrum.

Vi hälsar också Elin och Martin välkommen till mellanstadiet. Elin kommer att arbeta i tema på mellanstadiet och som kurator här på skolan. Martin (Rockgrupps-Martin) kommer att följa år 4 istället för Mattias.

Så här kommer tiderna se ut de närmaste dagarna
Onsdag 17 aug kl 10-13.30
Torsdag 18 aug kl 9-13.30
Fredag 19 aug kl 9 - 13.30
Måndag 22 aug 9 - 13.30
Tisdag 23 aug 9 - 13.30

Vi ämnar åka på utflykt någon av dagarna, men vet ännu inte riktigt vilken men återkommer så snart vi vi vet.

Onsdag den 24 aug är samtliga lärare på plats och 'ordinarie' schema gäller MEN vis av erfarenhet vet vi att det ordinarie schemat tenderar att ändras både en och två gånger de första två veckorna så vi avvaktar med att skicka ut det men det kommer att komma, sinom tid.

Vi ses!

/ Hans, Wille, Elin, Martin och Madelene

 

 

 

 

 

 

 


Comments