Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Veckobrev 42 2017

Först lite från ledningen del 1...

Hej alla föräldrar!

Här kommer lite information till er, bl a  angående några nya rutiner som vi inför :

1.    Nytt nummer för sjukanmälan är nu infört för samtliga elever. Ni ringer 0515-43608 varje dag före klockan 8 om ert barn är sjukt och knappar in  barnets personnummer. Frånvaroanmälan efter klockan 12 registreras som frånvaro dagen därpå.

I vårt systematiska arbete för att förebygga sjukfrånvaro, psykisk ohälsa och i värsta fall hemmasittning, har vi skapat några nya rutiner. Då vi bedömer att frånvaron under en period är hög eller på annat sätt oroväckande, kommer ni att bli kontaktad av någon i vårt elevhälsoteam. Vi vill med detta försöka utreda orsakerna till frånvaron för att sedan kunna sätta in adekvata åtgärder vid behov.

Ny kurator kommer att börja hos oss den 23 oktober . Hon heter Anna Westerfors Johansson och kan kontaktas via mejl: anna.westerfors@kulturskolanraketen.se

 år hemsida är f n under bearbetning och kommer att få ett nytt utseende inom  kort. Fram tills dess är hemsidans alla dokument inte till fullo uppdaterade och jag hoppas ni har överseende en liten tid till. Förstasidan med Aktuell info kan jag dock redigera fortfarande så den informationen gäller.

Och nu från ledningen del 2...

Gå gärna in på skolenkäten som finns bifogad längst ner på sidan. Det är Stockholms stad som vill veta hur ni känner vad gäller skolan och så...

Och nu tillbaka till mellanstadiet...
Bytesdagen var en succé här på mellan vars elever mangrant lämnade in superbra bytarprylar.  Vi tänker nog att det kommer fler sådana dagar framöver så....vi håller er uppdaterade framöver men det blir nog inte förrän nästa termin. Kolla in bildspelet från bytesdagen här.

Några av er har gått in på Raketens bytar-grejer-sida men om inte, kolla här o gå med!
 
Vecka 42

Måndag: Additions- och subtraktionshäftet ska (helst) vara klart! (och en ska ha sin skapelsemyt klar, i huvudet)

Tisdag: 
 
Onsdag: glosor till We're boys and girls
 
Torsdag: 
 
Fredag: Apan Arne in.
 
 
Svenska/SO
Mycket skriva denna vecka. Slutstrider och dramavalar (och dramagäddor). Nästa vecka kommer vi lägga mycket tid på DLS-proven som görs varje år. Det är standardiserade screeningtest som bl.a. visar läsförståelse och läshastighet. Resultaten kommer jag meddela tillsammans med mina intryck från det att ert barn högläst för mig i form av ett pappersbrev hem före höstlovet.
Veckans bokfrågor: 
  • Veckans sammanfattning: den här gången vill jag att du väljer ut en person som är med i det lästa och sammanfattar vad som hänt hen i veckans avsnitt.
  • Veckans scen: beskriv och motivera valet av scen.
  • Veckans ord ur boken: kan vara ett nytt, obekant eller ett extra fint eller ett konstigt eller ...
  • Vad är det "stora problemet" i boken? Även en handling som kan verka som bara uppradade händelser brukar innehålla en övergripande problematik. Frågan är: kan du hitta den? 
  • Vilka krafter jobbar för en lösning av problemet, vilka krafter jobbar emot? 

Matte/NO Nu har vi kommit igång med våra egna skapelsemyter som ska göras i serieform. Vi har pratat om vad vetenskapen kommit fram till vad gäller just detta och det är ju minst sagt svårsmält...en prick utan storlek i ingenting blir plötsligt större, i pricken finns allt samlat, alla krafter, tid och rum, allt...
Hur som så är alla peppade och på gång med sina myter. De som inte riktigt har kommit på hur t ex människorna kom till, eller djuren, eller växterna eller vad det nu kan vara ska fundera över det i helgen. Tanken är att fredagen innan lovet ska alla serier vara helt klara (och vi ska ha ett litet vernissage) Bifogar längst ner på sidan hur arbetsgången är tänkt.

Länken nedan tittade på för att få svindlande perspektiv på tillvaron, kolla gärna
https://www.buzzfeed.com/daves4/the-universe-is-scary?utm_term=.wmMK57YJA#.xkBV1LRpj

Vad gäller träningshäftet ska vi tillsammans gå igenom det.  Ta de allra svåraste uppgifterna, långsamt och grundligt.

 Engelska: https://webbapp.liber.se/good-stuff-gold-4/#/3-colours-family
10 glosor: we're, our, come from, many, hair, straight, brown, curled, eye, blue. Man läser texten och lär sig stava glosorna. 

Musik Idag fortsatte vi med piano och klassen har fått sjunga till pianokomp av: Quincy, Iris, Lukas och Hannes. Fortsätt att öva!
 
Idrott

Tema Eleverna har nu i av oss utsedda par startat arkitektbolag, blivit limpistolcertifierade och börjat bygga!
 
Tx slöjd: Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg
 
Lite framåt i tiden

Vecka 43

Måndag: 

Tisdag: 
 
Onsdag: 
 
Torsdag: 
 
Fredag: Skapelseserierna är helt klara och vi har vernissage!

ĉ
Madelene Klein,
13 okt. 2017 01:48
Ċ
Madelene Klein,
13 okt. 2017 02:07
ĉ
Hans Folkman,
16 okt. 2017 05:52
Comments