Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Veckobrev 41

Veckobrev 41

Allmän information 
Hej allihopa. Idag fick klassen då äntligen sin mystimme, och satt som trollbundna framför filmen "Det levande slottet". Vi fortsätter med mystimme som morot för skrivutvecklingen.

De sista utvecklingssamtalen sker nästa vecka, och de som varit hittills verkar i de allra flesta fall ha fungerat väl. När alla samtal är klara kommer jag att kopiera de ifyllda IUP:erna och skicka hem dem.

Nästa vecka kommer också individuella skrivläxor delas ut. De som inte riktigt greppar handstilen och/eller skiljetecknen kommer få hem ett häfte på tisdag med en liten uppgift per dag att utföra och som tas med till skolan på fredag. På skolan måste vi nu dra igång med stavning av lång och kort vokal.

Några har efterfrågat mer SO, och när jag känner att alla är på gång med basfärdighetsträningen och fr.a. skrivandet börjar sitta, så lovar jag att vi ska köra igång både geografi och historia. Tills vidare får vi nöja oss med det vi lärt oss i temat. Alla har igår fått hem en mapp med den samlade temaskörden. Det är texter från våra kurser i temat, och meningen är att alla ska plugga på detta inför det kommande provet v. 42. Nästa vecka skickar vi ut info kring vad vi tycker att man ska kunna på provet.

Tre veckor framåt kommer vi på mellanstadiet ha en gymnasiepraktikant - Hanna - med oss. Hon går pedagogikprogrammet och har i uppdrag att hålla i olika övningar. Vi tycker att det är kul, och hoppas att era barn kan hantera att det kommer in en lite yngre förmåga på ett bra sätt.

Läslyftsgruppen har kommit igång med listor, dataprogram och kompisläsning. Vi läser samma bok som de andra fast helt och hållet på skolan. Tillsammansläsning hemma i egenvald bok varje dag och gärna träna på veckans läslistor. Vi kryssar i på skolans lästabell all läsning som ni har gjort hemma också.  Vi fortsätter med 8.10 på både torsdag och fredag.

Nästnästa vecka är första föräldrarådet! ta gärna kontakt med klassrepresentanterna om du har punkter som du vill ska tas upp där.

Ha en bra helg.
/ Hans

Bokfrågor att kunna besvara på tisdag nästa vecka:
- Hur långt har de flyttat?
- Varför flyttade de?
- Vad tycker Alicia om flytten?
- Vad kan du berätta om huset?
- Vad är det med Emanuel?
- Var är Alice pappa?
- Vem är Leo?
- Varför ljuger hon om Leo för sin mamma?
- Vad har Leo för speciell förmåga?
- Vad har Alicia fått av Leo?
- Vad tror du tjejerna i affären tänkte berätta om huset?
- Vad är det som försvinner från Alice rum?
- Vad tror du har hänt med den?

Nästa måndag ska alla ha kommit till sidan 139 i boken Sorgfjäril.

Denna vecka

Måndag: 
Tisdag: Bokfrågor diskuteras. Varjedagsläxhäfte delas ut.
Onsdag: 
Torsdag: Träningshäftet addition och subtraktion lämnas in
Fredag: Idrott inne!!!   Varjedagsläxan visas upp.

Ämnesinformation

Matte/NO: Hej, nu är första matteläxan utdelad och ska lämnas in på torsdag. Läxan är ett häfte där en ska träna att räkna addition och subtraktion med uppställning som metod. Är det så att ert barn räknar ut häftet så är överinlärning av godo! Hitta på egna tal och räkna på. OM ni får möjlighet, så be era barn kontrollräkna sina subtraktioner med addition. I skolan ska vi nu komma igång med det första blocket no som handlar om universums och jordens uppkomst.

Svenska/SO: Se ovan.

Engelska: Ingen läxa till nästa gång.

Tema: 

Idrott: 
Idrott inne.  
Ombyte, inneskor och vattenflaska ska tas med :)

Musik:  


Förhandsinfo v. 42
Måndag: 
Tisdag: Föräldraråd kl 18.00
Onsdag: Temaprov!
Torsdag:
Fredag:
Č
Kommentarer
Du har inte behörighet att lägga till kommentarer.

Comments