Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Veckobrev 4

Veckobrev 4


Allmän information

Hej alla. Vi fortsätter jobba med arbetsron och avbrytandet. Vi kommer ha observatören Wille med i klassen en period framöver för att kartlägga hur talutrymmet fördelas och brukas. Tycker ändå att det har skett förändringar till det bättre i det egna arbetet. Mycket fokuserat arbete i vikingaboken två dagar i rad nu!

Stavningsläxan på fem sidor som ska rivas ur häftet var lite ogenomtänkt eftersom det är svårt att riva ut just fem sidor. Vi säger väl sex sidor i stället. Alltså tre blad.

Ny läxhjälpspersonal på tisdagar (som det ser ut just nu): Lydia (min systerdotter) som praoat i klassen under veckan. Vi är lika glada som era barn!

Säg till om ni inte kan läsa allt på den här sidan. När jag skriver nu beter den sig helt knäppt och klipper bort allt i nederkant.

Nästa vecka kulturtemavecka hela veckan utom fredag. 9-14 må-to. Stödet är som vanligt.

Det händer:

Måndag: Stavningsläxa in.

Tisdag: 

Onsdag: 

Torsdag: 

Fredag: Bokskrivande om Habib (läsa ut). Nya frågor kommer här på måndag. Inneidrott

Ämnesinformation

Svenska/SO

Vi har som sagt jobbat en hel del med vikingar, men också skrivit och diskuterat boken. Jag kommer. Många har fått ett återfall till en tidigare, slarvigare handstil under lovet. Påminn gärna era barn att slarvigt skrivna stavningssidor skickas hem igen för renskrivning.

Bokfrågor Habib sista delen:

  • Vem är kaptenen, och varför ramlade han?
  • Hur busar Habib med Tonys låtsasintervju, och hur tror du Tony kommer reagera när han får reda på det?
  • Varför är Paris pappa arg på honom efter hissäventyret?
  • Hur går det med Tonys pitbulldrömmar?
  • Varför kommer de hem tomhänta från burksamlandet?
  • Vad menar lillasyster Lucia är meningen med livet för henne?
  • Varför tycker Paris att Habib är en hjälte, och vad hände egentligen?

Matematik

Arbetsron har denna vecka varit betydligt bättre efter några tydliga påminnelser om just detta. När klassen själva fick säga vilka som var de allra pratigaste i klassen, det hade varit väldigt pratigt på musiken lektionen innan min och klassen räknade upp åtta (!) personer som var pratigast 1/3 av klassen! Och det var alltså inte alla som pratade, utan de som pratade mest. Till slut kokades det ner till 4-5 personer som resten av veckan bidrog positivt till arbetsron. Vi har kommit framåt och vi har prov på torsdagen vecka 5. Några kommer att få hem klockträningshäften annars gäller som tidigare att man hemma kan träna med de scannade bifogade läxorna från boken som hör till kapitlet. Läxorna går från grundkurs - grön - blå - röd som är den svåraste. Klarar men grön utan problem klarar man klart provet men jag rekommenderar att om man nu pluggar kan man med fördel gör den blåa läxan.

No

Vi kommer senare i vår arbeta med kroppen och matsmältningen (vilket är det huvudsakliga) men även de inre organen och deras funktioner, de andning- och lymfsystemet och blodcirkulationen.

Engelska
 
I engelskan har jag kollat sida för sida igenom alla elevernas övningsböcker och upptäckt att det är många som inte har gjort vissa sidor och behöver komma ikapp. På grund av detta har vi inte börjat med något nytt, utan fokuserad på att göra de övningarna som de inte har gjort.
 
Mer än hälften av eleverna har fått en individuell läxa till tisdag vecka 5. De ska göra klart specifika sidor i övningsboken. Det är också mycket viktigt att de glömmer inte ta med sig engelska böckerna på vår lektion på måndag vecka 5. 
 
 Musik
 Idrott och hälsa
Tema

 Lite längre fram...
Vecka 7 Temaredovisning Liten är fin! 
Vecka 9  Sportlov
Vecka 10 Planeringsdag tisdag 7/3 skolan stängd
Vecka 15 Påsklov
Vecka 16 Annandag påsk måndag 17/4
Vecka 21 KHF torsdag 25/5
Vecka 23 Lovdag tisdag 6/6 avslutning fredag 9/6
 


Ċ
Madelene Klein,
20 jan. 2017 05:29
Ċ
Madelene Klein,
20 jan. 2017 05:29
Ċ
Madelene Klein,
20 jan. 2017 05:29
Ċ
Madelene Klein,
20 jan. 2017 05:29
Comments