Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Veckobrev 3Veckobrev 3


Allmän information

Hej alla! Välkomna tillbaka efter lovet. Nästa vecka är en vanlig vecka förutom sovmorgon på måndag, men sen, vecka 4, är det Kulturtemavecka vilket betyder att alla vanliga lektioner uteblir mån-tors, fredag är en vanlig dag. Tiderna som gäller då är kl 9-14 utom fredagen som är en vanlig dag enligt schemat.

Nästa vecka kommer två gymnasiepraktikanter att vara med mellanstadiet. Lydia och Julia. Vi hoppas att de blir en (tillfällig) tillgång och att de blir bemötta på ett bra sätt.

 
Det händer:

Måndag: Stavningsläxa delas ut.

Tisdag: 

Onsdag: Bokskrivande om Habib (s.96)

Torsdag: 

Fredag: Sista gången skridskor

Ämnesinformation

Svenska/SO

Vi har idag gått igenom resultatet på stavningstestet vi gjorde igår, och på måndag kommer de allra flesta att få hem ett häfte med stavningsuppgifter utifrån detta. Följande gäller:

1. Man gör minst fem sidor varje vecka (förslagsvis en per dag).

2. Man får hoppa över uppgifter man inte förstår och fråga mig om dessa på skolan.

3. Ni föräldrar kollar av efter varje sida så inga felstavade ord tränas in.

Flera kommer att ha denna läxa under hela terminen medan andra kommer ha sina ljud avklarade snabbare. Jag pratar med de som inte längre behöver träna stavningen vad de ska ha för typ av läxa istället.

Idag har vi också pratat om hur man målar med språket. Det handlar om att tydligare beskriva situationer med hjälp av adjektiv, adverb, synonymer och kroppsspråk. Vi fortsätter med detta nästa vecka.

Boken Habib är omtyckt. Vi skriver svar på frågorna och diskuterar det vi läst på onsdag. Alla ska då ha läst fram till och med sidan 96. Frågor som man bör kunna besvara:

  • Var kommer Habibs föräldrar från?
  • Varför går han ner i skolans källare, och vad händer där?
  • Habib har en mardröm och funderar över meningen med mardrömmar. Vad kan det finnas för mening med dem, tror du?
  • Vad menar hans kompis Alex storasyster Jessica att meningen med livet är utseendet, och varför tror Habib att hon har fel?
  • Vad tror storebror Tony, och varför kommer Habib fram till att det inte kan stämma?
  • Vad tänker frisören är meningen med livet, och vad anser Habib om det?
  • Vilka slanguttryck har dykt upp, och vad tror/vet du att de betyder?
 

Matematik

Hej och välkomna tillbaka! Vi rivstartade med att fortsätta precis där vi slutade det vill säga med Tid & enheter. Den här terminen ska vi hårdsatsa på arbetsron, det har gått lite trögt under hösten. Det är många som glömmer bort sig, pratar, sjunger och gör ljud på ett sätt som gör att koncentrationen för många inklusive mig blir lidande. Och faktiskt, igår så var det en föredömlig arbetsro 3/4 av lektionen vilket jag tycker är toppen! Vi fortsätter med förra terminens system 10 min + 3-4 min vila. På dessa 10 minuter är det rimligt att hinna ca 4 uppgifter. Uppgifterna varierar ju i sin karaktär men i runda slängar så är det det som gäller.  Det här kanske låter stramt trist och gammalmodigt men det är verkligen i mångt och mycket ett färdighetsämne där det är guld värt att hitta använda och befästa räknestrategier för att lösa problem av matematisk karaktär. För framtida problemlösning är det till stor hjälp att vara trygg med räknemetoderna och självaste sifferhanteringen.

No

Vi kommer senare i vår arbeta med kroppen och matsmältningen (vilket är det huvudsakliga) men även de inre organen och deras funktioner, de andning- och lymfsystemet och blodcirkulationen.

Engelska
 
Glöm inte ta med engelska boken till våra engelska lektioner på måndag och tisdag!!
 

Musik

 

Idrott och hälsa

 

Tema

Dansgruppen börjar se vår process som överdrivet dynamisk. "Ni ändrar ju hela tiden!" Vi lovar att bättra oss och fastslå danserna nästa vecka så alla kan träna hemma.

 

Lite längre fram...

Vecka 7 Temaredovisning Liten är fin! 
Vecka 9  Sportlov
Vecka 10 Planeringsdag tisdag 7/3 skolan stängd
Vecka 15 Påsklov
Vecka 16 Annandag påsk måndag 17/4
Vecka 21 KHF torsdag 25/5
Vecka 23 Lovdag tisdag 6/6 avslutning fredag 9/6
 
Comments