Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Veckobrev 19

Veckobrev 19

Allmän information

Hej alla. Nu har skärmfria veckan börjat! Från idag och fram till fredag nästa vecka ska vi försöka minimera vårt skärmande och bara utföra det allra nödvändigaste på skärmen. För de som klarar det väntar svennemys (framför skärm) på fredag  med godis för max 20 kronor.  Tror ni föräldrar behöver hjälpa till att hålla koll. Lycka till!

Tillåtet skärmande: fredag/lördagsmys, sms, telefonsamtal, lyssna på musik, skype/facetime, nyheter & väder, ljudbok/e-bok, instruktioner samt uppdateringsminut för de som har appar som tappar poäng om de inte uppdateras regelbundet. Vi har även diskuterat vad man kan göra i stället, även om en viss långtråkighet kan vara en nyttig erfarenhet.

Ytterst få visade sig ha möjlighet att ta emot barn på sin arbetsplats, och därför är planen att de som inte hittat något studiebesök åker till medeltidsmuséet med Martin och Elin torsdagen den 18:e. Alla som hellre vill det får givetvis följa med.


Det händer:

Måndag: pedagogiskt möte. Eleverna börjar kl 10.00. Vad gör man en sovmorgon utan skärm?

Tisdag: 

Onsdag: 

Torsdag: Matteprov (multiplikation & division) Läxinlämning

Fredag: Läxmorgon 8.10 för de som missade läxinlämningen.
Träningshäfte multi & divi lämnas in.

Ämnesinformation

Svenska/SO

Vi fortsätter med medeltid, atlas och landskapen.

Ma/no

De flesta har nu gjort Diagnos A och många har även hunnit med Diagnos B så vi rasslar vidare. Vi pratade idag om detta att lära sig tabellerna och det är ju träning som gäller och det måste göras hemma och där är ju ni föräldrar till stor hjälp då ni kan hjälpa till att påminna samt förhöra/öva med era barn. Använd tärningar, skriv ner olika tal på lappar, skriv långa listor på papper, använd appar på telefonerna... Som det är nu så kan många i klassen många multiplikationer och det är bara de svåraste som tar tid när man behöver dem MEN vilka som är svåra varierar ju från barn till barn så ta reda på vilka som är svåra för just ditt barn och träna dom!

Engelska

Ingen läxa till tisdag.

Musik

Vi fortsätter att spela gitarr och elbas!

Idrott och hälsa 
 Uteidrotten har börjat och nästa vecka är det Raketenloppet! 
 
Tema
Nu är tiden för faktaläsning och faktaantecknande på skolan förbi och kvar i arbetet är att skriva rent på dator (vilket är lite otajmat med den skärmfria veckan)MEN jag tänker att det datorskrivna arbetet ska finnas i min mejlkorg måndag den 22 maj. I nästa veckobrev kommer info om typsnitt osv.
Vecka 20

Måndag: 

Tisdag:

Onsdag: 

Torsdag: 

Fredag: 

 
Längre fram i tiden (är det mycket...)
 
Vecka 20 Femmorna+Hans Wille Madelene & Karin på Vindalsö torsdag o fredag
Vecka 21 KHF torsdag 25/5
Vecka 23 Lovdag tisdag 6/6 avslutning fredag 9/6
 

Höstterminen 2017

Terminsstart     onsdag 23 augusti

Höstlov              v 44 (30 oktober– 3 november)

Julavslutning     torsdag 21 december


Comments