Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Veckobrev 18

Veckobrev 18

Hej alla. Härlig dag ute och mycket peppade små löpare! 

Torsdag 18 maj närmar sig och mycket få har anmält att de kan ta hand om några gulliga små 
barn den dagen, så än finns chans att just Du blir den lycklige. Maila mig och berätta vem du är, 
vad du gör och hur många barn som kan komma på studiebesök. 
Ha en fin långhelg. / Hans

Allmän information

Det händer:

Måndag: Ledigt

Tisdag: De som behöver fylla på kroppen-provet kommer på stödet gör det kl 8.10
Matteläxstöd med Lydia efter skolan.

Onsdag: Ta med den extra fakta som behövs till temat, MYCKET VIKTIGT.

Torsdag: Läxinlämning

Fredag: Läxmorgon 8.10 för de som missade läxinlämningen.
Träningshäfte multi & divi lämnas in.

Ämnesinformation

Svenska/SO

Alla har fått sina landskapspapper nu och kommit igång med dessa. Vi har också haft en otroligt bra läxinlämningskvot och vi fortsätter på samma sätt nästa vecka. Torsdag visa läxan, annars komma fredag och göra. Alla som har fått Apan Arne måste räkna de stora bokstäverna och skiljetecknena och leta tills alla är hittade. (får vara +/- en av varje eftersom det inte alltid finns ett rätt).

Boken är otroligt omtyckt. Flera har tjuvläst ut hela boken och vi får nog rassla på lite. På tisdag efter långhelgen kommer jag högläsa kapitel 18. 

Ma/no

Nu har träningshäftet delats ut och det ska vara inne fredag den 5 maj. Det är verkligen ett träningshäfte som inte görs bäst genom att          tokräkna. Mitt förslag är att man räknar ca 10 min per dag (man får räkna längre tid så klart) och man bör då hinna ganska bra. OM man har ont om tid hemmavid så har Lydia mattestöd på tisdag em så man kan sitta och jobba med det. Några kommer också får hem kopior från boken för att komma vidare vi ämnar nämligen ha prov på det här kapitlet torsdag den 11 maj. Och som vanligt kommer vi att skriva prov i dagarna två + stödtiden för de som går på stöd och för de som känner väldig nervösa eller vet med sig att de behöver mer tid/fler tillfällen. Provet kommer alltså vara på just multiplikation och division. Några frågor om avrundning och överslagsräkning. (Hemsidan ville bara bifoga ett ? dokument med inför-provet uppgifter, hoppas på bättre lycka efter helgen)

Engelska

Simona var sjuk hela veckan.

Musik

Vi fortsätter att spela gitarr och elbas!

Idrott och hälsa 
 Uteidrotten har börjat och nästa vecka är det Raketenloppet! 
 
Tema
Det kanske inte har varit tydligt eller alls framgått men det är jag, Madelene och Elin som har temat med fyrorna (Hans & Wille är med femmorna). De har jobbat jättebra den här veckan även om det har varit svårt för många som inte haft med sig fakta (böcker/länkar som skickats till mig som jag har skrivit ut) eftersom det vi har ägnat de här tematimmarna åt är läsa + anteckna (vilket är svårt då man saknar fakta). Läget nu är att många har all den fakta de behöver men ganska många behöver komplettera med ytterligare DÄRFÖR har alla som behöver, idag skrivit en lapp med anteckningar om    VAD de BEHÖVER HITTA TILL ONSDAG. Lappen ska ligga i väskan och de behöver er hjälp att hitta, så hjälp gärna era barn med det. Planen är att de på onsdag antecknat allt de behöver för att gå till nästa steg, nämligen att göra rubriker och försöka sortera faktan för att sen gå hem och skriva på datorn. När vi nått dit så finns möjlighet att stanna på skolan och skriva på dator. 
Jag bifogar några bra övningssidor.

Vecka 19

Måndag: 

Tisdag:

Onsdag: 

Torsdag: Matteprov (multiplikation & division)

Fredag: 

 
Längre fram i tiden (är det mycket...)
 
Vecka 20 Femmorna+Hans Wille Madelene & Karin på Vindalsö torsdag o fredag
Vecka 21 KHF torsdag 25/5
Vecka 23 Lovdag tisdag 6/6 avslutning fredag 9/6
 

Höstterminen 2017

Terminsstart     onsdag 23 augusti

Höstlov              v 44 (30 oktober– 3 november)

Julavslutning     torsdag 21 december


Ċ
Madelene Klein,
28 apr. 2017 06:36
Ċ
Madelene Klein,
2 maj 2017 04:15
Comments