Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Veckobrev 17


Allmän information

Tryggrupperna trallar vidare. På måndag vill jag ha in alla kvitton. Vi har beslutat att låta tvångsgemenskapen stanna vid en eftermiddag i veckan, och på lunchrasterna är uppgiften numer att se till att ingen går ensam.

Torsdag 18 maj åker femmorna till Vindalsö, och i år är det tänkt att jag och Wille följer med tillsammans med Karin och Madelene. Vi hoppas det blir en tradition så även era barn får njuta av allas vårt sällskap nästa år. För att lösa tillsynsfrågan för era barn i år så passar det utmärkt med att göra ett arbetsplatsstudiebesök denna dag. Jag undrar alltså vilka av er som kan ta emot några barn under torsdagen och visa lite av ert arbete. Meddela mig om ni kan och hur många ni kan ta emot.

På måndag får fyrorna en extrainsatt sovmorgon eftersom jag fått en läkartid för min son. 10.00 börjar alla fyror på måndag.

Det händer:

Måndag: Sovmorgon 10.00 Utdelning av skiljeteckenläxa. Ha läst t.o.m. kap 6 i boken.

Tisdag: (No-provet för de som missat på stödtid kl 8.10)
 
Onsdag: Ta med faktaböcker/skicka länkar 
 
Torsdag: visa upp läxan

Fredag: Raketenloppet! Komma och jobba 8.10 om man inte hade något att visa upp på torsdagen.
 
Ämnesinformation

Svenska/SO

Hej alla. Efter utvecklingssamtalen har en skiljeteckenträningsgrupp utkristalliserats, och dessa kommer få en ny omgång Apan Arne att roa sig med. Fem papper ska göras under fem veckor så får vi i slutet av maj se hur vidare träningsbehov ser ut.

Ny bok. Vi testar att läsa ett kapitel om dagen hemma hela veckan så högläser jag så många kapitel som jag hinner här på skolan. Kul med gemensam läsupplevelse på det här sättet! 

Läxorna fortsätter att gäcka allas vårt förstånd. Nu gör vi såhär: på torsdag visar alla upp sin skrivstilsbok/skiljeteckenspapper/webb-logg/... och de som inte har något att visa upp kommer på fredag morgon 8.10 för att utföra arbetet då.

Alla har idag fått sig ett landskap tilldelat. Detta landskap ska redovisas med ett bildspel denna termin. Jag kommer nästa vecka ge fakta och bilder till alla landskap, men om man vill ha med egna bilder så går det självklart bra. 

Ma/no

Hej, hej. Vi rasslar vidare med matematiken, multiplikation och division. Kommande vecka (troligtvis tisdag) kommer de att få med sig ett träningshäfte hem. I det ska det tränas just multiplikation och division. Det ska lämnas in senast fredag 5 maj. det kommer också att komma ett prov, återkommer så snart vi kommit fram till ett bra datum.

Engelska


Musik


Idrott och hälsa 
 Uteidrotten har börjat och nästa vecka är det Raketenloppet! 
 
Tema
I temat jobbar vi vidare med både djur och länder. Och till temat på onsdag är det jätteviktigt att ALLA har fakta i form av böcker eller från nätet (länkar mejlade till mig som jag kan skriva ut). Hjälp väldigt gärna era barn, i synnerhet när det gäller att leta bra fakta på nätet. Undvik wikipedia. Nästa vecka ska helt ägnas åt att förkovra sig och välja ut fakta och kanske några hinner börja skriva. Slutresultat kommer vara en lite fakta bok om djur och länder av och anpassad till elever i år 4. Med källhänvisningar ordlistor bilder och bildtexter. Var och en ska skriva två A4 datorskriven text med inledning, bra styckindelning med bra rubriker. De arbetar två och två och de flesta tror jag har hittat en bra arbetsfördelning. Så ett par ska producera fyra sidor text med max 6 bilder + källhänvisning + ordlista (=svåra ord som förklaras). 
Vecka 18

Måndag: 

Tisdag:

Onsdag: 

Torsdag: 

Fredag: 

 
Längre fram i tiden (är det mycket...)
 
(Vecka 20 Förhoppningsvis Vindalsö 18/5-19/5 tors-fre, har inte fått svar från bokningen ännu)  
Vecka 21 KHF torsdag 25/5
Vecka 23 Lovdag tisdag 6/6 avslutning fredag 9/6
 

Höstterminen 2017

Terminsstart     onsdag 23 augusti

Höstlov              v 44 (30 oktober– 3 november)

Julavslutning     torsdag 21 december

Comments