Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Veckobrev 11

Veckobrev 11

Måndag: Engelska läxförhör

Tisdag: 

Onsdag: Naturhistoriska med matsäck.

Torsdag: 

Fredag: Stavningsläxa/skrivläxa in.

Ämnesinformation

Svenska/SO

Först: välkomna i morgon 18.00 på föräldramöte. Vi håller på till runt 19.00.

Sedan: på onsdag beger vi oss till naturhistoriska riksmuséet. 9.00 åker vi och vi är tillbaka till skoldagens slut. Alltså matsäck.

Därefter: Bröderna Lejonhjärta har hamnat i långbänk. Flera har inte läst någonting på sistone, samtidigt som många har läst ut den och vill ha en ny bok. Så här skrev jag i mailet för en vecka sedan: "Två veckor till ger vi boken. De som läser ut den under tiden väljer egen läsning. När jag har tillfälle så högläser jag där de som kommit kortast befinner sig för att inte spoila något, och så diskuterar vi boken utifrån det jag just läst."
Tycker att det får gälla fortfarande. Ny bok på måndag alltså! För er som är oroliga att inte hinna så finns berättelsen som talfilm (fungerar faktiskt märkligt bra) på Youtube att växla med boken.

Slutligen: Svennemyset som förut stod på torsdag här ovan var en fejkad kopia av förrförra veckans. Dock ej kopierad och inklistrad av mig.

Ha det bra. Väl mött i morgon. / Hans


NO


Engelska
I engelskan har vi haft en enda lektion denna veckan då eleverna var lediga i tisdags. Vi har gjort s. 111 och 112 i övningsboken (i slutet av boken, i Grammar-avsnittet).

Eleverna har läxa till måndag vecka 11, som jag har även laddat upp HÄR. De har läxförhör på måndag på detta grammatikmoment. De ska kunna när man sätter ett -s efter verbet, till exempel: I like, you like, he/she/it likes, we like, you like, they like.
 
 

Musik


Från och med nästa vecka fram till veckan efter påsklovet kommer jag att ha med mig en musiklärarstudent från musikhögskolan. Han heter Paul och ska göra sin första praktik.

På musiklektionerna håller vi på med hur musiken påverkar oss. /Ingela

Idrott och hälsa 

Inneidrott i Skarpnäck nästa vecka. Kom ihåg  kläder SKOR och handduk!
 

Veckan 12

Måndag: Ny bok.

Tisdag:

Onsdag: 

Torsdag:

Fredag:



Längre fram i tiden (är det mycket...)
 
Vecka 15 Påsklov
Vecka 16 Annandag påsk måndag 17/4
(Vecka 20 Förhoppningsvis Vindalsö 18/5-19/5 tors-fre, har inte fått svar från bokningen ännu)  
Vecka 21 KHF torsdag 25/5
Vecka 23 Lovdag tisdag 6/6 avslutning fredag 9/6


Č

Comments