Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Vecka 8 2018

Allmän information

Sjukanmälan på 0515-43608 Men mejla Hans & Madelene också!

Det har tydligen varit svårt att komma fram ibland för sjukanmälan, men då får man prova igen. Många är sjuka och de flesta ringer kanske precis i samma stund?

På tisdag 6 mars (veckan efter lovet) är det föräldramöte kl 17.30. Välkomna!

Vecka 7

Måndag: Inlämning av matteläxan (trappan & multiplikation. Ingen ny läxa lämnas ut).

Tisdag: Kanske göra lite av matteläxan på läxstödet?
 
Onsdag: engelska-glosor!

Torsdag: Läxinlämning till Hans och läxinlämning Madelene

Fredag: Gustavsbergsbadet! Obs, börjar tidigare och slutar tidigare. 

Svenska/SO
Hej hej, Madelene här som skriver ist för Hans som blivit dyngsjuk. Så, jag kanske inte återger det hela helt rätt till punkt och pricka men här är ett försök.
Igår torsdag hade Hans ett långt samtal med klassen om hur det är i klassen. Anledningen till detta vara att både han och jag upplever att vi möter en glad pigg och välfungerande klass men vi förstår av de mejl vi får från föräldrar att många barn inte alls delar den upplevelsen. En liten undersökning av läget där och då visade att hälften av klassen tyckte att klassen var ok, en fjärdedel att det var toppen men en fjärdedel hade vi nått tillfälle tyckt det varit så jobbigt att man tänkt på att byta skola. Att det var så överraskade klassen och oss och nåt måste göras, läget måste förbättras. 
och för att göra det bestämdes att klassen skulle ha miniting. Alltså ett lite rådslag där man går igenom dagen och de eventuella händelser som orsakat ledsamhet och reder ut dem. (Undersöker vad som hänt, intervjuar vittnen och kommer fram till åtgärder. Igår hade vi första minitingen. Jag satt med en grupp och Hans med en och vi kommer att fortsätta med dessa miniting framöver för att se om vi på nåt vis kan komma till rätta med det problem som faktiskt ändå verkar finnas. Vi tänker att det är detta föräldramötet till stor del kommer att handla om.
Det är bra att det här kommer fram, upp till ytan men det kan kännas otryggt att ändra beteenden och bryta strukturer, så ni kanske behöver vara extra uppmärksamma därhemma. (Och Hans, när du orkar läsa detta, feel free att lägga till eller ändra!)

Matte/NO
Vi har jobbat vidare med no'n OCH gått igenom nya läxan som är den mest kluriga av de tre vi haft. 
För de som sliter sitt hår i frustration...fortsätt försök, om och om igen. Det är lite som att cykla, man ramlar ramlar vinglar ramlar...men till slut....vinglar men håller balansen för att sen bara helt enkelt hålla balansen och man cyklar! 
För de som inte ens börjat utan bara kollat lite på läxan, det är som att tro att man cyklar bara av att titta på en cykel. 
Att faktiskt lära sig kräver tid uthållighet envishet vilja och övertygelse...och lite youtube-klipp
https://www.youtube.com/watch?v=-9weTz5ntrA
https://www.youtube.com/watch?v=Meq3bOzsKcw
Inlämningen flyttas fram till på torsdag.

Engelska
https://glosor.eu/ovning/what-would-you-like.8050737.html

Musik
Nu är jag tillbaka och på musiken är det dags att spela piano för de som inte hann klart i höstas. I like the flowers! Vi kommer att jobba med musik och hur den påverkar oss som arbetsområde. /Ingela

Idrott och hälsa
På fredag åker vi till Gustavsbergsbadet. Vi samlas utanför skolan kl 7:50. T-banan mot slussen går kl 8:04. Vi byter till buss på slussen mot Gustavsbergs Centrum. 

Packlista:
Badkläder
Badlakan
Duschgrejer
Hänglås 
Matsäck + en frukt till hemresan.

Vi kommer kolla av era simkunskaper. Målet när ni går i 6an är att kunna simma 200m varav 50m på rygg. När ni inte simmar med mig så är det fri lek i äventyrsdelen. /Karin 

Tema 
Eftersom det var Alla hjärtans dag på onsdagen så gick temat lite i kärlekens tecken. Det skrev kärleksdikter där en fick vässa sina liknelseskills samt sin rimkunskap... Gemensamt skrev vi en kärleksdikt utifrån substantivet BRÖDROST. Väldigt fina dikter blev det. Klassen fick också skriva ett peppigt anonymt meddelande till klassen. Finns i klassrummet för den som vill kolla.

Tx slöjd Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg

Tm slöjd 

Kommande vecka 10

Måndag: Ny matteläxa delas ut 

Tisdag: Föräldramöte kl 17.30

Onsdag: Studiedag skolan stängd

Torsdag: 

Fredag


Ännu längre fram i tiden:

 

Vecka 9 (26 februari – 2 mars) sportlov

Tisdag 6 mars Föräldramöte kl 17.30

Onsdag 7 mars planeringsdag, skola och fritids stängt

Vecka 14 (2-6 april) påsklov

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning


Comments