Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Vecka 7 2018

Allmän information

Sjukanmälan på 0515-43608 Men mejla Hans & Madelene också!

Det har tydligen varit svårt att komma fram ibland för sjukanmälan, men då får man prova igen. Många är sjuka och de flesta ringer kanske precis i samma stund?

Vecka 7

Måndag: Inlämning av matteläxan (multiplikation med mellanled + uppställning) Ny läxa delas ut.

Tisdag: 
 
Onsdag: engelska-glosor!

Torsdag: Läxinlämning till Hans

Fredag: Inneidrott igen. 

Svenska/SO
Veckans grej: DATORER! Vi har försökt komma igång och jag vill från början poängtera vikten av att använda båda händerna på tangentbordet. Vi har idag tränat på snabbskriv.se, som jag tycker är en bra träningssajt som man gärna får öva på hemma. Ingen bör dock gå vidare till nästa övning förrän man uppnått 40 ord/min och 100% rätt. 

Så till läxan: stavningsgänget levererar bra, 4 sidor per vecka och de ska vara rättstavade (blir ju lite konstigt om man tränar felstavning i stället).  Ordboksgänget ser det däremot lite olika ut med inlämningen. Så här ser kraven ut för ordboksläxan:
1. Man väljer ut 10 ord som man inte kunde innan.
2. Man tar reda på vad de betyder och hur de stavas.
3. Man skriver en berättelse där man använder orden, alt. att man skriver lösa meningar där man använder orden. I båda fallen ska orden tydligt strykas under.
4. Om det finns utrymme kvar på pappret skriver man orden en gång till med en förklaring (vad orden betyder). Målet är att få skrivet en hel A4-sida.
5. Allt skrivande sker med tydlig handstil. Ju mer vi jobbar på datorer på skolan desto viktigare blir det att upprätthålla en tydlig handstil.
6. Läxan lämnas till mig torsdag lunchtid.

Boken diskuterade vi idag, och nästa fredag ska man ha läst till sidan 141. 

Matte/NO
Ny matteläxa delades ut i måndags och jag rekommenderar VARMT att man stannar på läxstödet på tisdagen och gör den. Dels är jag här (även om jag inte är i klassrummet) men framförallt lämnar själva läxpapperet inte skolan och fördelen med det kan inte nog understrykas. SOm ni kanske har märkt är läxorna träningsläxor, alltså en ska liksom träna-nöta in en metod, ett sätt att räkna. det är inte alltid jättekul men så värdefullt! Överinlärning är inte farligt men underinlärning (underinlärning - att tänka att man kan bara för att man klarat av nåt ett par gånger) är ovärt. Då har du ägnat tid åt nåt som du sen inte lärt dig men som uppgifter i framtiden förutsätter att du kan. I matten blir det väldigt tydligt. Så, om ni sitter därhemma och tragglar..fixa lite fika, ta små pauser men gör alla uppgifter. Kommande matteläxa är ett typisk sån läxa i det avseendet, man måste träna och träna för att lära sig den. Dels ska man räkna multiplikation med uppställning och dels division med trappan (en bakvänd liggande-stolen för de av er som använt den ist). Trappan är lite klurig men får man kläm på den är den fantastisk. Den finns dock inte med som mål, det gör kortdivisionen som vi kommer jobba med efter trappan, en slags divisionens rulltrappa (som kan gå för fort, man kan fastna, den kan stanna mitt i...men det är den som gäller)
I no'n har förberedelserna fortsatt för den kommande informationsfilminspelningen. Filmerna ska vara klara innan sportlovet och provet blir efter lovet. Provet kommer att fokusera på matspjälkningen men även innehålla frågor om hjärtat, lungorna, blodet, hjärnan, skelettet och musklerna... Jag kommer skicka ut frågor innan provet. 

Engelska
Eftersom jag har varit sjuk så har barnen samma läxa som de hade till den här veckanlunchbox, hungry, thirsty, sandwich, ready, test, lunch, twice, week, first. 
https://glosor.eu/ovning/in-my-lunchbox.8012606.html

Musik
I måndags var det pedagogiskt möte och därför ingen musik, men Ingela kommer tillbaka på måndag.

Idrott och hälsa
Förhandsinfo: den 23/2 (fredagen innan sportlovet) ska vi på mellanstadiet åka till Gustavsbergsbadet för äventyrsbad och simkoll. Se till att inte ta ledigt då :) Mer info kommer nästa vecka. /Karin

Tema 
Vi har arbetat vidare med fulingar och falska finingar, dramatiserat och diskuterat. Väldigt spännande och intressant.

Tx slöjd Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg

Tm slöjd 

Kommande vecka 8

Måndag: Matteläxa in (multiplikation & division)

Tisdag: 

Onsdag: 

Torsdag: 

Fredag: Gustavsbergsbadet!


Ännu längre fram i tiden:

 

Vecka 9 (26 februari – 2 mars) sportlov

Onsdag 7 mars planeringsdag, skola och fritids stängt

Vecka 14 (2-6 april) påsklov

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning


Comments