Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Vecka 3 2018

Allmän information

Sjukanmälan på 0515-43608 Men mejla Hans & Madelene också!

Med detta första veckobrev vill vi välkomna var nya dramalärare, Hannah Canvert, välkommen. Hon kommer vara med oss på temalektionerna och i mellanstadiets arbetslag. 

Det kommer att vara nytt schema den här terminen. Det påverkar inte ramtiderna, vi flyttar runt lite inom ramarna. Så fort det nya schemat är fastställt skickas det ut. En fastställd förändring är att det är musik som första lektion måndag morgon kl 9.00.

På onsdagar bör man vara i skolan lite tidigare på morgonen så att själva lektionen kan börja kl 8.20. Under hösten har insamling av mobiler och upprop tagit tid från lektionerna drama och no-lab.

Nytt för denna termin är att mellanstadiet ska få en klassuppsättning datorer att använda i undervisningen. Mellanstadiet kommer att vara instruktionsstadiet för att använda nätet för undervisningen på ett annat sätt än tidigare. Skolan har investerat i att lägga om och utöka hela vårt datasystem. Tyvärr är vi på mellan (Hans och jag Madelene, inte Wille...) kända för att vara minst sagt långsamma (för att inte säga tröga) vad gäller datorer men vi lovar att göra vårt bästa

Onsdag den 6 februari kl 18.00 föreläser Siv Svirsky om psykisk ohälsa bland unga. Föreläsningen vara i ca 1 timme och det därefter finns tid för frågor. Varmt välkomna!

Vecka 3

Måndag: Musik kl 9.00

Tisdag: 
 
Onsdag: Nytt litet karttest. 
 
Torsdag: Ha läst till sidan 72 i Habib.
 
Fredag: 
 
 
Svenska/SO
Hej alla. Vi har den här veckan repeterat lite skrivande och börjat på en ny bok (Habib). Vi har också börjat nosa lite på medeltiden . 
Läxa denna vecka är att lära sig så många namn på Sverigekartan som möjligt. Alla har fått hem en träningskarta, men det går självklart bra att träna på t ex Webbmagistern.se eller liknande sajt. 
Kul att träffa era barn igen!
Bokfrågor: 
  • Var kommer Habibs föräldrar från?
  • Varför går han ner i skolans källare, och vad händer där?
  • Habib har en mardröm och funderar över meningen med mardrömmar. Vad kan det finnas för mening med dem, tror du?
  • Vad menar hans kompis Alex storasyster Jessica att meningen med livet är utseendet, och varför tror Habib att hon har fel?
  • Vad tror storebror Tony, och varför kommer Habib fram till att det inte kan stämma?
  • Vilka slanguttryck använder Habib, och vad tror/vet du de betyder?

Matte/NO
Vi har dragit igång med multiplikation och division och det fortsätter vi med det denna vecka. Efter kulturveckan (vecka 4) kommer vi ha no och då närmare bestämt kroppen, dess system och inre organ.

Engelska

Musik
 
Idrott

Tema
 
Tx slöjd Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg

Tm slöjd 

Kommande vecka 4

Måndag: Kulturvecka.

Tisdag: Kulturvecka

Onsdag: Kulturvecka

Torsdag: Kulturvecka

Fredag: Vanlig skoldag. 


Ännu längre fram i tiden:

Vecka 9 (26 februari – 2 mars) sportlov

7 mars planeringsdag, skola och fritids stängt

Vecka 14 (2-6 april) påsklov

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning

Comments