Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Vecka 18 2018

Allmän information

Jättefint Raketenlopp! Vi gratulerar vinnarna i varje klass. 

Viktig info: på grund av att det verkar komma ovanligt många till Afrikafesten på fredag så måste vi ha in anmälningar till festen senast på måndag för att kunna planera matinköp. Mejla mig hur många ni är som kommer.

Hej alla. Den 4 maj har vi den årliga insamlingskvällen inom vårt rättvisetema. Temat i år är ju Arika vilket betyder att ni kommer att få se utställningar både med textilier, skulpturer och bilder, kanske måla zentangel, troligen gå en trumkurs, förhoppningsvis få göra något i batik, smaka lite mat, se en eller annan dans, kolla era kunskaper om/lära er mer om den fantastiska kontinenten, allt med en touch av olika delar av Afrika. Det kommer att vara alster och aktiviteter från alla klasser på hela skolan.

Allt detta visas från kl 17 till kl 20.00 och det kostar 100 kronor för vuxna och andra går gratis. Pengarna går oavkortat till ett projekt i Afrika, i skrivande stund vet vi inte vilket. Kl 18.30 kommer årets kulturval drama visa sin pjäs. Den riktar sig till personer över 11 år och den innehåller både ett par otäcka scener och kan vara svår att förstå för yngre. Det kommer att finnas filmvisning för yngre barn under samma tid. Det är inte obligatoriskt för era barn, men dels vill vi att så många som möjligt kommer och dels behöver vi några barn som håller i olika workshops, så samla ihop släkt och vänner och kom med era barn den 4 maj!!!

Sjukanmälan på 0515-43608 Men mejla Hans & Madelene också!

Vecka 18

Måndag: Inte lediga! OBS! Anmäla till Afrikafest.

Tisdag: Lediga!

Onsdag: 

Torsdag:  

Fredag: Afrikafest! Boken utläst. Läxor in. 


Svenska/SO
Vi har påbörjat ett "förändringsbrev" som era barn ska skicka eller överlämna till någon. Utgångspunkten är ett upplevt problem som era barn i skrift argumenterar kring. Problemen är olika: allt från veckopeng till störande buller. Det ska bli spännande att se om någon får gehör för sina önskemål. 

Den här veckan ska vi bli klara med "Smaka på karta - häftet". Vi letar tillsammans fram det viktigaste ur detta för att träna extra till ett litet prov. Häftet med inringade frågor bör i bästa fall komma hem på fredag. 

Boken är tyvärr snart slut. Mer uppskattad än någonsin (för några är det första gången de får höra den - vilken upplevelse!). Hur ska jag kunna matcha den? 

Landskapsarbetet fortsätter, och era barn är mycket flitiga i detta. 

Matte/NO
Madde vabbar. 


Engelska: ingen lektion på tisdag och ingen läxa till på onsdag. Vi har kollat på hur man bygger frågor med Do och does och på grammar company på ur.se

Musik

Idrott och hälsa

Tema 


Tx slöjd Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg

Tm slöjd 

Längre fram, vecka 19

Måndag:

Tisdag: 

Onsdag: 

Torsdag: Lediga

Fredag: Lediga


Ännu längre fram i tiden:

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning

Comments