Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Vecka 17 2018

Allmän information

Sjukanmälan på 0515-43608 Men mejla Hans & Madelene också!

Copy-paste'ar förra veckans glada info..den gäller ju ännu mer nu nästan och veckan därpå gäller den supermycket!

Den 4 maj har vi den årliga insamlingskvällen inom vårt rättvisetema. Temat i år är ju Arika vilket betyder att ni kommer att få se utställningar både med textilier, skulpturer och bilder, kanske måla zentangel, troligen gå en trumkurs, förhoppningsvis få göra något i batik, smaka lite mat, se en eller annan dans, kolla era kunskaper om/lära er mer om den fantastiska kontinenten, allt med en touch av olika delar av Afrika. Det kommer att vara alster och aktiviteter från alla klasser på hela skolan.

Allt detta visas från kl 17 till kl 20.00 och det kostar 100 kronor för vuxna och andra går gratis. Pengarna går oavkortat till ett projekt i Afrika, i skrivande stund vet vi inte vilket.

Kl 18.30 kommer årets kulturval drama visa sin pjäs. Den riktar sig till personer över 11 år och den innehåller både ett par otäcka scener och kan vara svår att förstå för yngre. Det kommer att finnas filmvisning för yngre barn under samma tid. Det är inte obligatoriskt för era barn, men dels vill vi att så många som möjligt kommer och dels behöver vi några barn som håller i olika workshops, så samla ihop släkt och vänner och kom med era barn den 4 maj!!! 

Vecka 17

Måndag: 

Tisdag: 

Onsdag: engelska-glosor!

Torsdag:  Läxinlämning till Hans. Ha läst till s. 145 i Bröderna L.

Fredag: Raketen-loppet! Samling ombytta o klara kl 9.00 i klassrummet. Svenska/SO
Idag har alla elever fått varsitt landskap att jobba med för att så småningom redovisa inför klassen med hjälp av ett bildspel. Vi gör grovjobbet på skolan för att senare finslipa hemma ( alla ska övningsredovisa för föräldrar). 
Boken Bröderna Lejonhjärta är mycket uppskattad.
Matte/NO
Vi har jobbat vidare med area & omkrets och det går framåt så sakteliga. Idag hade vi stressturnering, alla deltog (inkl. jag själv för att det skulle bli jämna par). Tänkte öva stresshantering inför tabelltestet. Vet inte om det funkade, men de skrev lika mycket på 5 min som de skrev på 10 min förra gången.
Återkommer med ett lämpligt provdatum, har inget i nuläget.
Vad gäller no'n så kom några både igår och idag på morgonen för att fylla på. Är man inte klar får man fortsätta på läxstödet på tisdag men inga mer tillfällen efter det. / Madelene

Engelska veckans glosor: glosor v.17 och här är texten som jag vill att ni ska läsa hemma  och här kan ni lyssna om ni är osäkra på uttalet. Vi översätter, läser och lyssnar på lektionerna också men det är viktigt att ni övar hemma. 
läsa: plaster
lyssna: lyssna

Musik Vi fortsätter att spela gitarr

Idrott och hälsa
På fredag är det Raketenloppet. Samling kl 9 i klassrummet. Kom ombytta till skolan och med ett glatt springhumör.

v. 18 ute orientering
v. 19 lediga kristi himmelsfärd
v. 20 Jag är på Vindalsö med 5orna så ni har vikarie på lektionen i idrott och hälsa. Ni ska vara ute. 
v. 21 ute
v. 22 ute, sista lektionen för terminen
v. 23 Kulturvalsredovisning

Tema 
I veckan hade vi en retorikkamp mellan de olika partierna. som slutlig segrare stod Känslopartiet. Nästa vecka kommer vi skriva tal och förbereda partiledardebatten.

Tx slöjd Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg

Tm slöjd 

Längre fram, vecka 18

Måndag:

Tisdag: 

Onsdag: 

Torsdag: 

Fredag: Afrikakväll kl 17-19.30


Ännu längre fram i tiden:

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning

Comments