Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Vecka 16 2018


Allmän information

Sjukanmälan på 0515-43608 Men mejla Hans & Madelene också!

Hej hej. Här kommer en glad och och en ledsam allmän info.

Först den glada.

Den 4 maj har vi den årliga insamlingskvällen inom vårt rättvisetema. Temat i år är ju Arika vilket betyder att ni kommer att få se utställningar både med textilier, skulpturer och bilder, kanske måla zentangel, troligen gå en trumkurs, förhoppningsvis få göra något i batik, smaka lite mat, se en eller annan dans, kolla era kunskaper om/lära er mer om den fantastiska kontinenten, allt med en touch av olika delar av Afrika. Det kommer att vara alster och aktiviteter från alla klasser på hela skolan.

Allt detta visas från kl 17 till kl 20.00 och det kostar 100 kronor för vuxna och andra går gratis. Pengarna går oavkortat till ett projekt i Afrika, i skrivande stund vet vi inte vilket.

Kl 18.30 kommer årets kulturval drama visa sin pjäs. Den riktar sig till personer över 11 år och den innehåller både ett par otäcka scener och kan vara svår att förstå för yngre. Det kommer att finnas filmvisning för yngre barn under samma tid. Det är inte obligatoriskt för era barn, men dels vill vi att så många som möjligt kommer och dels behöver vi några barn som håller i olika workshops, så samla ihop släkt och vänner och kom med era barn den 4 maj!!!

Och nu den lite mindre glada.

Hej alla barn och föräldrar,

Det är nu 7 år sedan jag började här på Raketen och dessa år har gått fort. Jag började som biträdande rektor, men tog över rektorsrollen efter Mario för 3 år sedan. Trots att arbetet med att leda barn och personal här är något av det bästa jag gjort under min yrkeskarriär, har jag nu fattat det svåra beslutet att lämna denna fina skola för annat arbete i höst. Jag kommer att arbeta vårterminen ut och till hösten ska en ny rektor finnas på plats.

Vänliga hälsningar

Ewa


Vecka 16

Måndag: 

Tisdag: 

Onsdag: engelska-glosor!

Torsdag:  

Fredag: Multi-test, plugga era fem värsta!Svenska/SO
Den här klassen verkar uppskatta rutiner. Sverigestafett, smaka karta, bokfrågor, ... Skönt ändå att det händer så mycket nytt i temat. 
Ny bok i a f: Bröderna Lejonhjärta! Vi läser fram till sidan 75 på torsdag. 

Matte/NO No proven är rättade och det gick ganska så bra för klassen även om det var väldigt spann mellan resultaten, vilket det ofta är. Det som var svårt för många var att hantera stressen de kände och hur svårt det då var att minnas det man lärt sig. Det man kan veta är att på mellanstadiet får man alltid möjlighet att fylla på provet om man inte klarar det. Alltså att man kommer på stödtid eller annan tid och fyller på det man missat på.
Vi har veckan som gått börjat med area och omkrets och istället för matteläxa tänker jag nu istället helt enkelt köra tabelltest varje fredag. det kommer att handla om att kunna tabellerna 6-9. 75 multiplikationer på 5 minuter, 4 sek på varje multiplikation. Klarar man testet sen på 2-3 minuter i femman då är man hemma!
Vi kommer att göra testet om och om igen tills man kan det. Första gången idag var en testomgång för att få veta vilka multiplikationer man verkligen fastnar på. De fem 'värsta' skrevs ner på en lapp som man skulle ta med sig hem för att tokträna på till nästa fredag då vi kör igen och upprepar proceduren med de fem värsta och kör igen veckan därpå. Man får förstår träna fler men jag rekommenderar att fokusera på några få åt gången så att de verkligen verkligen sitter.

Engelska På engelskan fortsätter vi med body/clothes. Veckan glosor finns här: glosor v.16 och man kan lyssna på texten här https://webbapp.liber.se/good-stuff-gold-4/#/6-body-clothes/amanda-s-birthday-presents/listen-to-the-text och jag vill att eleverna läser texten hemma för att öva på uttalet. Här är texten: Amanda's birthday presents


Musik Vi jobbar just nu med ackordspel på gitarr. Har man gitarr hemma kan man träna på att byta mellan D och A7 annars kan man träna i mina smårum på skolan. /Ingela

Idrott och hälsa

Tema 
Valfilmer och valstugor. Igår bombades partiledarna av frågor från väljarna. Nästa vecka ska det skrivas och hållas tal. 

Tx slöjd Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg

Tm slöjd 

Längre fram, vecka 17

Måndag:

Tisdag: 

Onsdag: 

Torsdag: 

Fredag: Raketenloppet! Vi börjar vanlig tid men slutar lite tidigare.


Ännu längre fram i tiden:

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning

Comments