Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎

Vecka 12 2018

Allmän information

Sjukanmälan på 0515-43608 Men mejla Hans & Madelene också!

Vecka 12

Måndag: Inlämning av matteläxa! Ingen ny läxa delas så de som har läxor kvar att lämna in har en vecka på sig att komma ikapp.

Tisdag: Alla stannar på läxstödet och tar för sig av den läxbuffé som erbjuds: Färdigställa filmerna samt föra över dessa till driven Stavning Medeltidsläxan Engelska glosor Göra-klart-grejer Jag-har-varit-sjuk-och -missat-grejer Läsning

Onsdag: Engelska glosförhör

Torsdag:

Fredag:  Läxinlämning till Hans. Vi skriver diagnos i skolan.

Svenska/SO
Vi har haft lite läxavstämning och flera har en eller ett par saknade att komma ifatt med under helgen.  Vi räknade också lite på det totala läxtrycket och kom fram till att den absoluta majoriteten inte lägger ner mer än 2,5 timmar per vecka åt läxor (att jämföra med ett skärmsnitt tiden på 24 timmar - nästan 10 ggr så mycket). Största problemet med läxorna var enligt de allra flesta att skärmarna (och annat, roligare) lockar och splittrar så att en hyfsat enkel läxa tar långt längre tid än nödvändigt.
Skolans rekommendation: fastslagen timmes läxtid minst ett par gånger i veckan där allt annat pockande har plockats bort. 
Den här veckan har vi också gjort terminens läsprov samt jobbat med Sverigekartan i par. 
Nästa vecka kommer vi diskutera den egenvalda boken samt få en ny bok från skolan (på torsdag).

Matte/NO
Vi hade också en liten läxkoll vad gäller matteläxorna och det var väl lika samma som vad gäller övriga läxor. Vi har haft fyra läxor, den femte är till på måndag. 1/3 av klassen hade lämnat in samtliga fyra läxor (innan vi hade gemensam översyn/koll så var det bara 1/6) resten saknade en eller flera. Därför tänker vi att det inte blir någon ny läxa på måndag. Istället får de som behöver komma ikapp får tillfälle att göra det. Vi kommer att göra diagnoserna som hör till kapitlet för multiplikation och division på fredag.
Men vi har också arbetat vidare med no'n, skrivit ner stödord för varje område och på måndag hoppas vi kunna se alla filmer som de har knåpat ihop. Provet på kroppen kommer vi att ha tisdag 27/3. På måndag kommer de att ha de material (kroppsnyckel + organsånger+ filmerna) de behöver för att kunna plugga OM vi får möjlighet att se filmerna. Och för att se filmerna vill jag be de föräldrar vars barn filmat filmerna med sina mobiler att dela filmerna med mig via google.drive til min vanliga mejl. Några filmer kanske vi lyckades vi föra över idag men för säkerhets skull vore det bra om även de delade via google.drive. 

Engelska
på engelskan jobbar vi med kläder och kropp. Vi läser texten I'm looking for a skirt och löser korsord på engelska. Vecka 12 ska vi börja med texten om Tabby and Tiger. Man kan läsa hemma om man kommer ihåg att ta med boken till skolan igen. 10 glosor i läxa: 

Musik

Idrott och hälsa

Tema 
Äntligen är skolpartierna igång! Vi har Gemenskapspartiet - samarbetarna, Frihetspartiet - de obundna, Naturpartiet - de hälsosamma, Känslopartiet - de lyhörda, Kunskapspartiet - de bildade samt Framtidspartiet - upptäckarna. 
Vi har också en drös partiledare som ännu inte är helt säkra på om de vill axla det ansvaret, och dessa ska nästa vecka få träffa tidigare partiledare från åk 9 för ytterligare pepp. 
Den här veckan har alla fått bekanta sig med partiernas värdegrund och politik samt varit medarbetare i medieföretag som tillverkat valaffischer. 
Tx slöjd Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg

Tm slöjd 

Längre fram, vecka 13

Måndag: 

Tisdag: No-prov Kroppen

Onsdag: 

Torsdag: 

Fredag


Ännu längre fram i tiden:


Vecka 14 (2-6 april) påsklov

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning

Comments