Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 8

Veckobrev 8

Tack för den fina uppslutningen på vår dansteater. Ni blev många fler än vi hade trott.

Måndag: Ny bok ska hem.

Tisdag: Läxa i engelska: lämna in papper med HAVE och HAS, Open Space möte kl 18.00

Onsdag:

Torsdag: Svennemys!

Fredag: Stavningsläxa/skrivläxa in.

Ämnesinformation

Svenska/SO

Hej alla. Efter föreställningen är båda klasserna märkbart boostade, och era barn förtjänar allt beröm. Tack för alla fina ord från er.

Flera är klara med sina stavningsljud, och när man har gjort alla häften gäller en A4-sida valfri egen handskriven text i läxa varje vecka. Det kan handla om att skriva en berättelse, dikter, en dagbok eller en artikel. Många vill prova det sistnämnda, och vi har nu beslutat att fredagar är ny läxinlämningsdag. Då läser man upp det man skrivit för kamrater och ger varandra tips i det fortsatta skrivandet. De som ville har fått hem ett litet häfte med tips i artikelskrivandet. Jag ger gärna också tips till berättelser.

Ny bok kommer på måndag. Då ska också alla berätta lite om boken man läst denna period.

Fram till lovet betalar temat tillbaka lektioner till mig och Madde, men efter lovet börjar ett nytt, lite mindre tema.

På torsdag kommer belöningen för allt temaarbete i form av film med tillhörande snarr, dvs godis/snacks/läsk. Man får köpa för max 20 kr.


NO

Alltså, framförallt, VILKA FANTASTISKA BARN NI HAR! Och vilka fantastiska elever vi har! Är fortfarande alldeles rörd över deras prestation i onsdags...kunde inte somna när jag kom hem, det gick inte. Mitt hjärta svämmade liksom över av kärlekstolthetödmjukhet (ett alldeles nytt ganska långt ord). Och ni var så många att jag fick en smärre chock. Stort tack att ni kom och tittade.

Nu har vi äntligen kommit in på no och Kroppen! Alla delats in i par (några är tre) och alla har fått en text om en del av kroppens inre. Förutom att de ska lära sig de olika organens funktioner och hur matsmältningen går till så är det här också ett tillfälle att prova på olika studietekniker. Lyssna + anteckna, bara lyssna, läsa och hänga med i texten, läsa och berätta med egna ord, läsa + svara på frågor på texten, intervjua kompisar och sist men inte minst ska de skriva en text till en känd melodi som alla kan. T ex Idas sommarvisa som istället för Ida och sommar handlar om kanske bukspottkörteln? Ja, ni fattar. Än så länge är det inget ni ska läsa hemma, återkommer när det gäller.

 

Engelska
I engelskan har vi jobbat denna veckan med grammatik. Vi har tränat på när man man använder AM, ARE och IS, vad betyder my/your/her/his/our/their, samt skillnaden mellan HAVE och HAS.

Läxan till tisdag är att göra hemma en övning och lämna den in till mig. Du hittar övningen även här. Det är bara en sida, den med HAVE och HAS.
 

Musik


Idrott och hälsa 

Inneidrott i Skarpnäck nästa vecka. Kom ihåg  kläder SKOR och handduk!
 
Förhandsinfo: Vi ska kolla av simningen och bada på Gustavsbergsbadet v. 10 den 10/3


Veckan efter sportlovet (vecka 10)    

Måndag: Pedagogiskt möte. Eleverna börjar kl 10.00

Tisdag:Studiedag. Eleverna är lediga.

Onsdag: 

Torsdag:

Fredag:Utflykt till Gustavsbergsbadet med matsäck. Slutar tidigare.Längre fram i tiden (är det mycket...)
 
Vecka 9  Sportlov
Vecka 10 Planeringsdag tisdag 7/3 skolan stängd
Vecka 15 Påsklov
Vecka 16 Annandag påsk måndag 17/4
(Vecka 20 Förhoppningsvis Vindalsö 18/5-19/5 tors-fre, har inte fått svar från bokningen ännu)  
Vecka 21 KHF torsdag 25/5
Vecka 23 Lovdag tisdag 6/6 avslutning fredag 9/6


Č

Comments