Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 7

Veckobrev 7


Allmän information

Det händer:

Måndag:Stavningläxa och skrivläxa in.

 Tisdag: Engelska läxa: lämna in pappret med AM/ARE/IS

Onsdag: Föreställning 16.00

Torsdag: 

Fredag: 

Ämnesinformation

Svenska/SO

Nu har de flesta gjort det lilla vikingaprovet och på måndag ska vi försöka hinna gå igenom det.

Valdebatten och valet var annars veckans stora begivenhet, och fyrorna har nu lagt sina röster på femmornas (mina) fiktiva partier. På måndag har vi valvaka och får veta resultatet.

Liten ÄR fin, om än lite ofärdig. Vi kommer att använda en del lektionstid nästa vecka för att slipa på framställningen. Redan på måndag är vi jätteglada om alla som har grå långärmade tröjor eller rosa kläder kan ta med och låna ut till föreställningen. OBS! Märk gärna.

Den valfria hemläsningen fortsätter nästa vecka, men på måndag v.8 ska alla vara beredda att få en ny bok av mig.

Stavningsläxan och skrivläxan kommer vi gå igenom noggrannare hädanefter. På måndagar ska 6 sidor stavningshäfte eller 1 sida egenpåhittad berättelse lämnas in. Vet att en del hävdar att det är otydligt med vad som ska göras och för att undvika onödiga diskussioner hemma försöker jag här vara extra tydlig:

Alla som inte jobbar med sin stavning ska skriva en hel A4-sida valfri text varje vecka och lämna in på måndag. Behöver man hjälp med texten kan man be Hans om det.

Om man av känd eller okänd anledning inte hinner göra texten eller tappat bort texten eller glömt den hemma även på tisdagen så stannar man och skriver sidan på läxhjälpen.

Om man av känd eller okänd anledning inte kan fortsätta på sin berättelse för att man inte hittade det man skrivit förut eller har tidigare kapitel på annan plats så skriver man en sida med något annat.

Om man inte har papper hemma tar man från skolan. Om man glömmer ta med papper hem så skriver man på läxstödet eller fritidsklubben.

Hoppas det täcker in alla upptänkliga situationer som kan uppstå.

Vi ses på onsdag klockan 16.00. Ha en bra helg.

Matematik

Det har mest blivit tema den här veckan MEN vi har faktiskt hunnit börja arbetet med kroppen, de inre organen och matsmältningen! Jippi! Det kommer vi att fortsätta med fram till sportlovet och troligtvis någon vecka till efter det. Mer info kommer senare.

No

Se ovan. Vi har haft sista no-lab lektionen och kommer att byta grupper vecka 8 om allt går som planerat. Alltså de som hade no-lab i början av förra terminen har det igen vecka 8.

Engelska

I engelskan har vi börjat denna veckan med grammatik. Vi har gått igenom när man man använder AM, ARE och IS, samt börjat kolla på my/your/her/his/our/their.

Läxan till tisdag är att göra hemma en övning och lämna den in till mig. Du hittar övningen även här.


 Musik 
Ingen musik nästa vecka pga repetitioner

Idrott och hälsa
Inne i Skarpnäck. 
Packa: Ombyte, skor, vattenflaska och handduk. /Karin

Tema

 Lite längre fram...
Vecka 7 Temaredovisning Liten är fin! On  
Vecka 9  Sportlov
Vecka 10 Planeringsdag tisdag 7/3 skolan stängd
Vecka 15 Påsklov
Vecka 16 Annandag påsk måndag 17/4
Vecka 21 KHF torsdag 25/5
Vecka 23 Lovdag tisdag 6/6 avslutning fredag 9/6
 

ĉ
Karin Löf,
7 feb. 2017 04:29
ĉ
Karin Löf,
7 feb. 2017 04:29
Comments