Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 6

Veckobrev 6

Nästa vecka visar vi upp vår dansteater! På onsdag 15:e klockan 16.00 är ni varmt välkomna att beskåda Liten är fin.

Allmän information

Det händer:

Måndag: Stavingsläxa/skrivläxa in!

 Tisdag: Engelska läxa. Läxhjälp för alla som saknar uppvisad läxa.

Onsdag: 

Torsdag: Prov på vikingatiden.

Fredag: 

Ämnesinformation

Svenska/SO

Vi fortsätter med det egna bokläsandet. På måndag kommer jag ställa lite frågor om boken de läser, för det hann vi inte den här veckan.

På torsdag nästa vecka är det prov på vikingatiden. Vi har tränat på frågorna på skolan denna vecka och längst ner på denna sida finns provfrågorna med sidhänvisningar till vikingaboken.

Vi har jobbat vidare med att måla ut språket, skriva på dator, Sveriges karta, istiden och landskapstyperna. Det har varit en flitig vecka. Klassen har jobbat mycket bra.

Stavningsläxan/skrivläxan fortsätter naturligtvis. Jag kryssar av 6 sidor i stavningshäfte alt. 1 sida (en HEL sida) berättelse varje vecka, och nästa vecka får de som inte lämnat in fullständigt på måndag (eller absolut senast tisdag) hjälp på läxstödet med att komma i kapp. Många har i ett par veckor hänvisat till att läxan är gjord men ligger hemma, men det kan jag inte köpa i längden och tisdag nästa vecka är alltså sista dagen att komma ihåg att ta med och visa upp läxan. Annars blir det repetition på läxhjälpstiden.   

Saknar fortfarande Habibböcker och andra läsböcker. Lämna gärna in dessa.


Matematik

Hej! Veckan som gått har vi ägnat åt att jobba inför provet som skrevs i torsdags. Alla hann inte klart så vi kommer att fylla på provet på måndag. 

Vi har också pratat minne och minnesträning med anledning av att era barn ska försöka lära sig multiplikationstabellen. Klippet nedan är anledningen till att era barn kom hem med 28 post-it-lappar med multiplikationer på. Kolla klippet så förstår ni vad ni skulle kunna göra med dem för att lära sig tabellerna utantill. (Om inte era barn redan berättat)

http://www.mynewsdesk.com/se/mattiasribbing/pressreleases/nytt-saett-att-laera-in-multiplikationstabellen-snabbt-1770637

Vi tittade också på en minidokumentär om de svenska minnesmästarna. 

http://feber.se/film/art/336854/minidokumentr_om_svenska_minne/

Just det! Vi kollade också på chimpansen Uhurus provocerande effektiva arbetsminne. Så vill ni häpna en smula, kolla

https://www.youtube.com/watch?v=zsXP8qeFF6A

Vi hade dessutom ett långt (1,5 h) och väldigt fint samtal om sånt som kan kännas jobbigt som t ex  när man ser nån bli illa behandlad. Vi pratade om att den obehagliga känslan i magen är det som ska kicka igång civilkuraget, modet att våga säga till, säga ifrån. Men hur gör man när man är barn? Liten, mindre?  Vi pratade om den tysta massan som vet men inte gör nåt, inte hjälper. Vi pratade om när man går förbi ett gäng större barn/ungdomar som verkar läskiga, om när man åker tunnelbana och någon stirrar obehagligt på och kanske börjar prata tok med en.... Klassen ville inte sluta prata och berätta om olika händelser i deras liv. Blev en väldigt fin stund.

No

Nu äntligen är det dags att lära sig mer om kroppen och matsmältningen!

Engelska

I engelskan har vi jobbat mycket i övningsboken. Det är fortfarande några elever som behöver komma ikapp med övningsboken, men läget är betydligt bättre nu.

Många av eleverna har fått en individuell läxa till tisdag vecka 6. De andra eleverna (som är ikapp med övningsboken) har fått i läxa ett häfte som de ska ta med sig hemma och jobba med. Häftet hittar du även här.

Nästa vecka kommer vi börja repetera grammatiken som vi har gjort fram tills nu. Alltså vi ska inte lära oss nya begrepp, utan vi ska gå igenom det vi har gjort innan och se till att vi har koll på viktiga saker i engelskan (som när man använder am/are/is, vad betyder my/your/his/her osv.). 


 Musik

Idrott och hälsa

Tema

 Lite längre fram...
Vecka 7 Temaredovisning Liten är fin! On  
Vecka 9  Sportlov
Vecka 10 Planeringsdag tisdag 7/3 skolan stängd
Vecka 15 Påsklov
Vecka 16 Annandag påsk måndag 17/4
Vecka 21 KHF torsdag 25/5
Vecka 23 Lovdag tisdag 6/6 avslutning fredag 9/6
 

ĉ
Karin Löf,
6 feb. 2017 06:45
ĉ
Karin Löf,
3 feb. 2017 03:16
Comments