Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 43

Veckobrev 43

Allmän information 
Hej alla. Det har varit en bra vecka som har gått superfort. Hanna kommer in mer och mer i klassen och det känns tråkigt att hon bara har en vecka kvar. På tisdag kommer hennes mentor på besök och då kommer hon hålla i ytterligare ett rörispass.

Många med mig kan inte få upp hela hemsidan på mobilen, och nu prövar jag att minska rutan till hälften när jag skriver. Hoppas det fungerar.
Denna vecka

Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag: småböcker klara
Torsdag: 
Fredag: Idrott inne!!!   
               Varjedagsläxan visas upp. 
               Ma: Diagnos 

Ämnesinformation

Matte/NO: Klassen har fortsatt med sina fantastiska skapelsemyter i serieformat, en kreativ process som de har tagit på stort allvar. Alla har inte hunnit klart och de kan med fördel färdigställa den på fritidsklubben nästa vecka eller hemma. Martin är helt införstådd med vad som gäller och kan hjälpa till om så behövs.  För de som tar hem finns instruktioner som bifogad fil längst ner på sidan. 
Kommande vecka avslutar vi det här no-blocket med att gå djupare in i den naturvetenskapliga teorin. 
Under hela no-blocket har klassen räknat uppställning, ett additionstal och subtraktionstal, med ökad svårighetsgrad för varje tillfälle. Kommande vecka kommer vi att ägna oss ännu mer åt räknande och på fredag har vi en liten diagnos på uppställningarna.

Svenska/SO: Den här veckan har klassen skrivit små underbara lättlästa böcker om allvarliga saker. Ett format som tydligen passade klassen utmärkt. De som inte hann klart gör färdigt hemma till onsdag.
Nästa vecka kommer vi behöva ägna en hel del tid till DLS-proven (screeningtesten i läsning som vi gör på skolan varje år) men vi ska ändå försöka hinna lite vikingatid. 

Läsgruppen har slitit hårt för att hinna med läsningen i boken samtidigt som lästräningsprogrammet på dator. Vi har tillsammans beslutat att vi kommande tre veckor läser valfria böcker högt hemma och ägnar stödtiderna åt läslistor och Datorerna.  

Bättre läxinlämning idag! De som ändå glömt tar med på måndag så kan jag kryssa av. Rafflande fortsättning på Arnes äventyr på måndag.

På tisdag ska boken vara utläst. Den är spännande nu på slutet, men det gäller att inte läsa för fort eftersom det händer mycket på sidorna. Här är lite hjälpfrågor (som jag kommer ställa på tisdag).

- Varför blir Alicia arg på Emanuel?
- Vem var flickan på fotot?
- Vem kommer och hälsar på? Varför tror du författaren låter honom komma dit?
- Vem hjälper dem att hitta Emanuel?
- Varför tackade Lisa, tror du?
- Vad hade hänt med den tidigare familjen?
- Varför kan sorgfjärilen äntligen bli fri?
- Vad tycker du var det bästa med boken?

Nästa vecka inleds en valfriläsningsperiod, men många har redan bokat in sig på Angerborns andra spökböcker.

Engelska: Ingen läxa till nästa gång.

Tema: Då var de båda provdelarna klara, och jag (Hans) har rättat fyrornas. Glädjande nog har alla nått godkänt på provet (som givetvis fokuserade på det vi nött in på skolan, men ändå ingen självklarhet) och klassen fick ett ganska högt snitt. Många hade mycket bra koll på begreppen och sambanden. Kul!
Nästa vecka kommer vi gå igenom svaren och då hoppas vi att det man inte kunde faller på plats. Delar av det vi jobbat med kommer vi också försöka få in i pjäsen för att ytterligare befästa kunskaperna och det känns som ett roligt arbete när man vet att många kommer kunna hjälpa till med detta. 

Idrott: 
Idrott inne.  
Ombyte, inneskor och vattenflaska ska tas med :)

Musik:  Vi fortsätter att spela piano. Elva elever hann spela denna vecka och fick ackompanjera klassen som sjöng en sång på engelska till. Jag vill att ni fortsätter att öva och målet för alla är att klara spelläxan. Det har varit många fyror i musikrummen under veckan, även de som inte brukar hänga där. Roligt! 
Efter lovet kommer vi att öva luciasånger parallellt med små uppspel av pianoläxan.


Förhandsinfo v. 45
Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag:
Fredag: Varjedagsläxan tas med till skolan
Č
ĉ
Karin Löf,
21 okt. 2016 06:46
Comments