Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 42

Veckobrev 42

Allmän information 
Hej alla. vi har haft en bra vecka med mycket flitiga barn. Det känns som att de flesta börjar komma in i mellanstadierutinerna nu.
samtalen är så gott som avklarade, och på måndag får alla hem sitt IUP. Ha det gärna på ett ställe där det dyker upp med hyfsad regelbundenhet så era barn påminns om vad de satte för mål.

Ett problem dock: sparkcyklarna. De börjar bli många liggandes under borden i klassrummet, och det är bara en tidsfråga innan någon gör sig illa på dem. Att ha dem i stråket vid kläderna är inte heller att föredra eftersom högstadieelever i obevakade ögonblick tycker om att låna dem (och så även kamrater på mellanstadiet) för att åka omkring inomhus, vilket också medför risker. Vi vill därför att ni låser fast dem som vanliga cyklar utanför skolan från och med nu.

Praktikanten Hanna har trivts bra den här veckan, och känner sig mycket välkommen av både oss och era barn. Hon fick hoppa in och högläsa för klassen i går och gjorde det jättebra.

Denna vecka

Måndag: 
Tisdag: Föräldraråd kl 18.00. Alla ska ha med en fråga på veckans avsnitt av Sorgfjäril.
Onsdag: Temaprov!
Torsdag: 
Fredag: Idrott inne!!!   Varjedagsläxan visas upp.

Ämnesinformation

Matte/NO: Nu är vi igång med no'n. Vi har dramatiserat skapelsemyter från hela världen och försökt oss på att förstå den naturvetenskapliga teorin, Big bang. De har också börja med sina egna skapelsemyter, som ska redovisas i serieformat. Vi började med upplägg på onsdagen, de som inte blev klara fick ta hem och göra klart. Det kan hända att era barn får ta hem då och då framöver, om en missar nån lektion eller inte riktigt hinner med på lektionen. Men det går alltid bra att stanna på skolan och jobba eller om man är på fritidsklubben så kan en göra det där. Det går också bra att komma tidigare på morgonen för att jobba ikapp/klart. Alla har den här gången kommit igång jättebra, jättekul!

Svenska/SO: I dag gick vi igenom varjedagsläxan, och det kändes nyttigt att göra det tillsammans. Det blev bra diskussioner kring vilka tecken som ska vara i olika lägen. Tyvärr hade några glömt den hemma, och de får lämna in på måndag, men då vill jag att ni har gått igenom den där hemma. Några hade också missat i det finstilta att alfabetet ska skrivas varje dag. Detta för att klassen snabbare ska få sin nästa mystimme.
Vi har också kommit igång med boken om vikingatiden. Visserligen bara med att skriva om oss själva, men ändock. Några vet inte i vilken stad de är födda (vilket efterfrågas i boken) och det är bra om alla tar reda på det till nästa vecka.

Sorgfjäril: Spännande värre! Har jobbat sent hela veckan och inte hunnit läsa i förväg och komma på frågor. Nu behöver jag hjälp. Alla ska till tisdag ha kommit på varsin fråga på texten.


Engelska: Ingen läxa till nästa gång.

Tema: Onsdagen ägnade vi åt att förbereda oss inför provet. På torsdagen skapade era barn danser utifrån olika kretslopp. De var fokuserade och danserna blev mycket fina.
Några frågor har tillkommit från Willes kurs, där det saknas häften hem. Jag bedömer det som att ni alla kan hjälpa era barn med dem ändå:

Från kursen Återvinning:

- 99.9% av människans tid på Jorden har vi levt i harmoni med naturen men från 1900-talet började vi   påverka naturen negativt. 
- Vad är det med vårt (människans) nya sätt att leva som gör att miljön påverkas negativt?

- Varför kan det vara mer skadligt för miljön att köpa en tröja än att kasta ett godispapper på marken?

- Förklara ordet återvinning! - Ge exempel.

- Sedan 1950-talet har mängden hushållssopor ökat stadigt  i Sverige. Varför det tror du?


Idrott: 
Idrott inne.  
Ombyte, inneskor och vattenflaska ska tas med :)

Musik:  Vi spelar piano och eleverna har fått en pianoläxa att jobba med. De som inte har piano hemma kan med fördel öva i musikrummen på morgnar, raster eller efter skoltid. Papperet med ackorden ligger här.


Förhandsinfo v. 43
Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag:
Fredag: Varjedagsläxan tas med till skolan
Comments