Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 40

Veckobrev 40

Ny info: se veckoschema v.41

Allmän information 
Pedagogiskt möte på måndag eleverna börjar kl 10.00
Denna vecka
Måndag: Eleverna börjar kl 10.00. Ny bok delas ut.  Utvecklingssamtal
Tisdag: Det individuella handstilspappret ska in.
Onsdag: Utvecklingssamtal
Torsdag: 
Fredag: Idrott inne!!! 

Ämnesinformation

Matte/NO: Vi har arbetat vidare med likhetstecknet, med kluringar och vi hade första halvklassen i onsdags. Då fick grupp II som stannade kvar och skrev egna uppgifter, 'hemliga tal' . Det går till så att en skriver ledtrådar som ska leda till ett specifikt tal (talet är udda, talet är större än 600 mindre än 700,  hundratalet är dubbelt så stort som entalet, siffersumman är 13). I veckan kommer ett träningshäfte delas ut där era barn ska träna att räkna addition och subtraktion med uppställning.

Svenska/SO: Hej allihop. Äntligen lyckades fyrorna få ihop sina 600 bokstäver på halvminuten (faktiskt 618), och det innebär att vi nästa fredag kommer att ha "svennemys" med godis och film. Snaskregler: max 15 kronor, inget kladdigt och inga jordnötter. Filmen bestämmer vi tillsammans.
Utmaningen fortsätter: nästa mål är att alla antingen individuellt lyckas skriva alfabetet på 30 sekunder eller att alla tillsammans lyckas dubblera klassens första resultat - 428 bokstäver - till 856.
Nästa vecka är också samtalsvecka, och då kommer ni få träffa både mig och Madelene. Väl mött.

Engelska: Ingen läxa till nästa gång.

Tema: 

Idrott: 
Idrott inne. 
Ombyte, inneskor och vattenflaska ska tas med :)

Musik:  Ville bara berätta att vi idag fredag hade celebert besök av  musikern och kompositören Dan Bornemark som hade workshop med klass 4 och 5 en timme innan det blev en timmes konsert/sångsamling för och tillsammans med klass 0-3. En riktigt härlig musikalisk förmiddag!
/Ingela

Förhandsinfo v. 41
Måndag: 
Tisdag: Ha läst till sidan 63 i Sorgfjäril
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Č
Comments