Klasser‎ > ‎Årskurs 4‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 39

Veckobrev 39

Allmän information 
Lössen älskar Raketens barn och är på besök igen.

Denna vecka
Måndag: 
Tisdag: PPP-berättelsen ska vara klar (minst en sida)
Onsdag: engelska: glosförhör
Torsdag: 
Fredag: Idrott inne!!! Skrivläxan ska in.  

Ämnesinformation

Matte/NO: Den här veckan har vi arbetat vidare med siffrorna. Numera introduceras parenteser redan i år 4 (och algebra i år 5). Vi har förutom parenteser arbetat med likhetstecknet och de matematiska termer en använder i addition och  subtraktion. På föräldramötet pratade jag om att dela upp gruppen i halvklass på den sena eftermiddagslektionen på onsdagar och det kommer jag börja med nästa vecka. På måndag mejlar jag hur grupperna kommer se ut och vika som stannar på lektion och vilka som sätter sig och läser i väntan på fritidsklubben.
Vi pratade också idag om hur vi ska tänka kring arbetshastigheten. Igår hade, när lektionen var slut några hamnat på uppgift 24 och några på uppgift 6 och alla andra nånstans däremellan. (Alla började på uppgift 5). Vi kom fram till att det är rimligt, om vi tog gårdagen som exempel, att alla borde hinna till 15. OM en inte hade hunnit skulle en få möjlighet att sitta kvar på eftermiddagen eller ta hem eller både och. Så, kanske vissa får hem uppgifter framöver för att kunna hålla jämna steg. Vill man , kan man ju också komma tidigare de dagar de passar och räkna lite. 

Svenska/SO:
Hej alla fyraföräldrar. Idag är jag helt utmattad efter att ha lunchat tacos med era barn. Tacos engagerar! Och hamnar lite överallt...
Jag har inte hunnit kolla igenom dagens alfabetsskörd, men klassen verkar närma sig mystimmen.

Veckan har handlat mycket om skiljetecken och att skriva lite längre texter. Några spårar fortfarande bokstäverna på ett sätt som kommer omöjliggöra någon form av framtida skrivstil, och jag tänkte ta nästa vecka till att fokusera på detta.

I veckan hade vi också ett litet läsprov där man inte fick texten högläst för sig eller fick gå tillbaka i texten. Uppmaningen var också att läsa med den hastighet man läser när man läser själv hemma. Efter läsningen bytte man texten mot ett frågepapper och det gällde då att minnas vad som hade hänt på de två sidorna.
Många tyckte att det var svårt att komma ihåg, och vi kommer göra två till liknande prov efter att ha pratat om olika lässtrategier för att se om det blir någon skillnad.

Flera hade glömt att ta med skiljeteckenläxan idag, och några hade till och med missat att det var en läxa den här veckan! Jag berättade om den för klassen i måndags, men det är bra om ni fortfarande hjälper ert barn med påminnelser.
Jag hoppas att alla har med sig på måndag för då ska vi gå igenom den.

På fredag är det inneidrott. Ta med kläder och innedojjor.

För de som absolut inte lyckas ta ledigt till sin samtalstid kommer vi ha lite strötider framöver. Det kan dock bli svårt att träffa både mig och Madde vid dessa tillfällen (ej heller Simona, som ska försöka finnas tillgänglig vid samtalen även om hon inte lovar något).

Ha en bra helg. / Hans


Engelska: veckans glosor: https://glosor.eu/ovning/just-for-fun.7551671.html

SO: 

Tema: 

Idrott:
Vi börjar vara inne i Skarpnäck från och med nu,
Ombyte, inneskor och vattenflaska ska tas med :)

Musik: 

Förhandsinfo v. 40
Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Comments