Aktuellt‎ > ‎

Viktig information inför de sista dagarna!

skickad 17 dec. 2018 01:46 av Emilie de Paula

Kristinaskolan, december 2018


Hej!


Så håller ännu ett år på att gå mot sitt slut. Dags att summera, dags att blicka framåt.


Vi vill börja med att vi är glada för mycket efter höstens alla skoldagar i sexan:

  • Det har ofta - ja, nästan alltid varit god stämning i klassen. Få bråk, få gånger vi behövt ringa hem.

  • Det har framför allt varit många goda lektioner i klassen. Många, både elever och lärare, har talat om bättre koncentration på lektioner och till följd av detta också bättre resultat.

  • Vi har fått fyra nya goda elever i klassen. Vad vi förstår har de trivts riktigt bra i klassen och vi har trivts med dem.

  • Som So-lärare (Christer) har det varit positivt att se att fler och fler har blivit bättre på att analysera men också förstått att ska man bli bra på att analysera behöver man först vara bra på det som är fakta i en fråga.  


Sedan finns det förstås också saker som inte har varit lika positivt, som vi ser kan förbättras:

  • Vi hade hoppats (och hoppas fortfarande) att fler elever skulle komma igång och läsa böcker. Bokläsningen är en sådan avgörande nyckel till många dörrar i skolans värld. Tyvärr har vi inte sett att fler och fler elever hittar glädjen i böckernas värld. Det är dock inte för sent. Jullovet är ett utmärkt tillfälle att börja läsa.

  • Som mattelärare i åk 6 ser jag (Emilie) att många elever har missat grunderna i matten under åk 4 och 5. Jag tillsammans med eleverna arbetar nu aktivt för att arbeta upp dessa kunskaper. Vi har redan börjat med extra anpassad matte för en del elever och kommer fortsätta med detta under vårterminen. Jag uppmuntrar ständigt eleverna till att komma på läxhjälpen på är på måndagar 8:15 - 8:55, gör gärna detsamma med era barn. Vi som skola lägger ned mycket resurser för att era barn ska lyckas.


Till almanackan:

  • Nu på tisdag, den 18 december, är det elevens val. Eleverna ska ha med sig badkläder. Skoldagen börjar 9.00 i sexans klassrum och avslutas kl 14.00 vid Angered Arena.

  • Torsdag den 20 december är årets sista skoldag. Eleverna börjar skoldagen som vanligt kl 8.20, men avslutar skoldagen betydligt tidigare än vanligt, kl 13.00. Vi har bestämt att alla elever i klassen tar med sig något julmys såsom pepparkakor eller dylikt till denna dag. Vidare har de fått en liten uppgift om att berätta för varandra om jultraditioner eller andra traditioner som ni har hemma i era familjer. Hjälp dem gärna med detta.

På torsdagskvällen är det sedan sedvanlig julavslutning i Gunnareds kyrka kl 19.00. Julavslutningen är ett måste för alla elever, då eleverna är komplediga dagen efter. Men hela familjen är välkommen att vara med.

  • Tisdagen den 8 januari börjar vårterminen. Eleverna börjar denna dag ordinarie tider, alltså 7.50 för franskeleverna och och 8.30 för övriga i klassen.


Eleverna får nu för sina första betyg. I flera ämnen har de redan fått reda på vad de kommer att få. Men sammanställningen på papper kommer att landa i brevlådan någon gång under julllovet.


Nu vill vi tacka er, både elever och föräldrar, för ett gott samarbete under 2018 och önska er:


God jul och gott nytt år!

/Emilie och ChristerComments