Aktuellt‎ > ‎

Veckobrev v. 45-46

skickad 14 nov. 2016 10:16 av Emilie de Paula
Hej alla föräldrar!

Allmänt: 

Hoppas att ni alla mår bra! Förra veckan så var vi iväg på en lektion ute i Göteborgs hamn! Denna utflykt gick väldigt bra och alla elever skötte sig bra! De svarade både på frågor, var respektfulla och trevliga! :) Vidare hade vi också en brandövning som gick väldigt bra! Beröm era barn för det! :)

Vidare har jag ju kommit igång med utvecklingssamtalen! Det är 22 stycken som ska hållas och jag gör det själv. Därmed kommer jag inte vara fullt lika tillgänglig för övriga möten, men är det akut så är det bara att maila så svarar jag så fort jag bara kan! Vidare har jag visat eleverna hur man går in och kollar på deras skriftliga dokumentation, så skulle ni inte hitta till rätt plats på Driven - fråga dem! 

Vidare jobbar vi/jag stenhårt med arbetsron och fokus på studier. I stort ser lärarna och jag förbättrade resultat vilket är jätteroligt! Däremot är det jätteviktigt att alla elever gör sina läxor! Därför har jag infört ny regel kring att kolla deras "blå plastficka" så att all information och alla läxor visas upp hemma. Var snälla och kolla deras väskor så ni inte missar viktig information eller att de har läxor att göra!

Viktig information!!

Som några utav er upptäckt så har eleverna fått nytt schema! Detta skickade jag med hem i förra veckan! Om ni tar en titt på schemat så kan ni notera att vi har kortat ned mattelektionerna och fördelat dem på flera dagar. Detta för att dessa lektioner helt enkelt inte har fungerat som önskat. Jag kommer framöver att vara med på samtliga mattelektioner och vi lärare kommer då ha möjlighet att sitta med elever i mindre grupp. För att kunna få till denna ändring så har ledningen även fått ändra på svenskalektionerna och dela upp dessa. Detta medför att eleverna går till 14:45 på onsdagar istället för 13:40 och slutar 14:30 på måndagar istället för 14:20. I övrigt är det inga ändringar med start och sluttid. Detta schemat kommer gälla fram tills julavslutningen. 

Varma kläder& annat att ta med till skolan!

Nu är det kallt och vintern tycks vara här med besked! Skicka gärna med era barn ombyten i form av strumpor och någon extra varm tröja. På rasterna tenderar det till att bli BLÖTT! Vi har ett torkskåp, men bara ett! Vidare - skicka gärna med era barn plastmuggar så att de kan dricka på rasterna. :)

Viktiga datum:
7 DECEMBER - STUDIEDAG (HELA SKOLAN & FRITIDS STÄNGT!)
13 DECEMBER - Luciafirande i Kristallen. Eleverna börjar 8:30 vid Kristallen!
21 DECEMBER - Julavslutning! Eleverna slutar kl 13:00 samma dag och avslutningen hålls på kvällen (mer info kommer inom kort)

Allt gott!

Emilie


Comments