Aktuellt‎ > ‎

Veckobrev v.45

skickad 8 nov. 2015 10:20 av Jessica Björklund

Hej alla föräldrar!


Hoppas att ni har haft ett härligt höstlov!


Fredagen innan lovet hade vi lite mys med klassen. Mikal och Tibella bakade en smulpaj som vi alla sedan åt under trygghetsgruppen. Trygghetsgruppen är en samling vi har där alla elever får komma till tals. Det är en gruppstärkande övning som främjar samarbetet i klassen.  Vi tränar på att lyssna aktivt på den som talar samtidigt som vi tränar på att prata inför grupp. Ibland skickar vi runt en sten. Den personen som har stenen får då berätta någonting. Alla andra ska då lyssna aktivt på personen. Stenen skickas runt så att alla får möjlighet att säga något. Vi märker att det är en väldigt uppskattad övning.


Torsdagen den 22/10 hade vi morgonsamling i kristallen. Miriam och Boas som är ambassadörer för Vännernas hus kom på besök. De visade filmer på hur barn i Ukraina har det och berättade om deras arbete med Vännernas hus. Vi överlämnade pengar som vi i klass tre hade samlat ihop, 268 kr blev det sammanlagt! Jättebra!


Den 10 november ska vi på utflykt till konstmuseet. Vi ska se en utställning av konstnären Emil Nolde som heter färgstormar. Eleverna börjar skolan som vanligt kl 8.20. Eleverna behöver ha med sig matsäck och spårvagnskort.


Under v.45-46 fortsätter utvecklingssamtalen. Om ni har frågor kring det så maila mig på jessica.bjorklund@kristinaskolan.se.


Hälsningar

Jessica


Comments