Aktuellt‎ > ‎

Veckobrev

skickad 8 mars 2017 08:44 av Ulrika Halldin   [ uppdaterad 9 mars 2017 07:59 ]
Hej
Nu har vi haft både sportlov och föräldramöte och Ulrika är tillbaka efter sin envisa influensa. Jag (Ulrika) fick några frågor ifrån föräldramötet jag tänkte besvara. 
  • Läxa i matematik får eleverna varje måndag-torsdag. Nu när jag har varit borta ( två veckor) har det inte kommit ut någon läxa. Min önskan hade varit att slippa läxor i pappersform och jag håller på att titta på alternativ för det men det kräver också att eleverna har tillgång till internet och dator/Ipad. 
  • Läxkalendern är nu uppdaterat, alltid läxa i matematik måndagar. Vid avvikelser skriver jag det i läxkalendern.
  • Ingen läxa i NO 
I NO arbetar eleverna om vatten fortfarande och vi pratar kretslopp, vattnets men också livets kretslopp. Vi har tittat på Planet earth om våra hav och sjöar och eleverna uppskattar den serien. Så tips: Planet earth. 
I måndags hade vi en 4-6 satsning som heter MÅNDAGSLYFTET. Tillsammans ska eleverna lyfta varandra och tävla i lag i olika ämnen. En av meningarna med satsningarna är att vi ska höja gemenskapen och motivationen hos eleverna. Måndagslyftet kommer att vara en måndag i månaden, då träffas vi gemensamt i matsalen och lärarna i 4-6 håller i upplägget. 

VIKTIGA DATUM:
  • 17 mars är ju klassen inbokad till Konserthuset
GLÖM EJ!
  • Varma kläder till barnen.
Hälsningar/Ulrika och Emilie
Comments