Aktuellt‎ > ‎

Välkomstbrev

skickad 18 aug. 2014 11:17 av Ulrika Halldin
Välkomna till klass 2!
Vi ser fram emot ett riktigt bra år tillsammans, föräldrar, elever och lärare! Det är viktigt att vi samarbetar så mycket som möjligt för att året ska kunna bli fullt av nya saker att lära sig och en massa upplevelser tillsammans!
Detta år kommer att bli annorlunda jämfört med klass ett, i och med att eleverna nu kommer att ha böcker i svenska och matematik istället för att ha arbetsmaterialet på iPads.
Klassföreståndare i år är Hanna Falk och Ulrika Halldin eftersom Jessica Björklund kommer att vara mammaledig i år. Andra lärare i klassen är Josefin Wellsing i idrott, Heléne Svensson i engelska och Klas Parsmo i kristendom och lite svenska.
Vi har i år inga förändringar i klassen, ingen som har slutat och ingen som börjar, och vi ser verkligen fram emot att träffa alla igen!

Mat
Vi kommer att fortsätta äta i matsalen och det är då viktigt att ni som har barn med allergier lämnar in lappen om särskild mat eller allergier! Alltså även om ni har lämnat in tidigare.
De barn som äter och sover ordentligt har mycket lättare att orka koncentrera sig och ha ett jämnt humör så skicka gärna med en frukt eller en smörgås till första rasten så att de orkar fram till lunch!

Idrott
Klass två kommer nu att ha två idrottslektioner i veckan tillsammans med Josefin Wellsing. Det kommer att vara på måndag eftermiddag och på onsdag eftermiddag. Eleverna ska alltså på måndag och onsdag ha med sig idrottskläder, skor och handduk. De byter om innan och duschar efteråt, precis som förra året. Detta är väldigt viktigt för hygienens skull och något som gäller alla klasser, från och med klass 1, på skolan. Man får bara ha idrottsskor med ljus sula i idrottshallen.

 
Schema
Måndag    8.20-14.00 (Ta med idrottskläder och handduk)
Liten grupp 10 min extra:
Elin, Ellinor, Paulo, Julisa och Rafael
Tisdag    8.20-13.30 Liten grupp 10 min extra:
Theodore, Bianca, Filiz, Allan och Kevin
Onsdag    8.20-14.00 (Ta med idrottskläder och handduk)
Torsdag    8.20-13.30
Liten grupp 10 min extra:
Daniel, Lawrence, Lucas, Carola, Maribelle och Mikal
Fredag    8.20-12.50 Liten grupp 10 min extra:
Elias, Benjamin, Simon, Melissa, Tibella och Giselle

Läxschema
Måndag: Läsläxa (lyssnar onsdag eller torsdag) och veckans ord (förhör fredag)
Tisdag: Läsläxa och veckans ord
Onsdag: Matte och veckans ord
Torsdag: veckans ord och göra färdigt veckans matte om det behövs.
Läxan ska alltid tillbaka nästa dag och lämnas till läraren i lådan på bordet.
Det kommer ibland behöva vara förändringar och eleverna kan även få göra färdigt saker hemma, om de vill det. Vid våra samtal kan det ju också hända att vi kommer överens om något särskilt för just ditt barn.

Information mellan hem och lärare
Första skoldagen får alla elever med sig väldigt många papper. Några ska fyllas i och lämnas tillbaka till oss på skolan så fort som möjligt. De får även busskorten från Västtrafik. De är personliga och gäller hela tvåan. Kortet behöver man vara väldigt rädd om och ha på ett säkert ställe, i väskan eller en stängd ficka.
 Läs igenom trivselreglerna hemma och prata med ditt barn om dem. Tänk på att eleverna på F-3 inte får ha godis, tuggummi, kakor eller nötter i skolan. De får inte heller ha mobil, sparkcykel, inlines eller andra dyra saker.


Eleverna ska alltid ha med sig en skolväska. Det kommer att finnas en plastficka i väskan som går att lämna en lapp i till oss, där läxpapper finns och där vi lägger viktiga lappar till er föräldrar. Denna plastficka behöver ligga kvar i väskan. Det är bra om ni tittar i den varje dag så att ni inte missar viktig information.
Den större delen av information mellan oss lärare och er föräldrar kommer att vara över mail och klassidan (www.kristinaskolan.se) på internet. Vi kommer att göra en lista där ni får skriva ner de mailadresser som ni vill använda i kommunikationen med oss lärare. Vi vet att det kan vara krångligt att ha flera mailkonton att ha koll på så vi vill att ni ger oss den mailadress som vi lättast når er på.
Om det är något ni behöver meddela läraren på morgonen så är det bra om ni lämnar en lapp till oss istället för att prata med oss på morgonen. Detta för att vi ska kunna ha fokus på eleverna eftersom vi ofta är bara en lärare i klassrummet.
Detta behöver barnen ha i skolan
Regnkläder och stövlar
Extrakläder
Gärna inneskor/tofflor
Plastmugg

Sjukanmälan: Fritids telefon 031-331 12 33, före kl. 8.00!
Telefon till skolan:
031-331 12 09 (personalrum, när du vill nå oss lärare. Lämna ett meddelande så ringer vi upp när vi kan!)
031-332 02 60 (expeditionen)
031-331 12 33 (fritids)
 Mail
Hanna:     hanna.falk@kristinaskolan.se
Ulrika:     ulrika.halldin@kristinaskolan.se
Josefin:     josefin.wellsing@kristinaskolan.se
Heléne:     helene.svensson@kristinaskolan.se
Klas:    klas.parsmo@kristinaskolan.seViktiga datum:
9 september har hela skolan studiedag och barnen är lediga från skolan.
Skolfoto kommer att vara den 15 eller 16 september, ni får reda på vilken av dagarna så snart det är bestämt.
Föräldramöte 23/9-14.
Vecka 44 är det Novemberlov och alla barn är lediga från skolan.
18 december har vi julavslutning kl. 19.00

Alla föräldrar är självklart välkomna att vara med i skolan och hälsa på! Det är bra för er att se hur vi har det, för eleverna att träffa varandras föräldrar och framför allt så är det en stor stund för ditt barn! Men vi vill gärna att ni säger till i förväg så blir det lättare för oss att planera. Det är särskilt viktigt att vi får hjälp av er föräldrar när vi ska på utflykt så att vi kan få det så bra som möjligt!
Vi ser fram emot och önskar en riktigt fin tid tillsammans!
 Ulrika och Hanna
Comments