Aktuellt‎ > ‎

Välkomna till klass 1!

skickad 22 aug. 2013 07:04 av Jessica Björklund

Välkomna till klass 1!

Vi ser fram emot ett riktigt bra år tillsammans, föräldrar, elever och lärare! Det är viktigt att vi samarbetar så mycket som möjligt för att året ska kunna bli fullt av nya saker att lära sig och en massa upplevelser tillsammans!

Det kommer att bli ett annorlunda år där vi lärare tillsammans med eleverna i klass 1 får lära oss ett nytt arbetssätt. Vi kommer att börja arbeta med iPads i undervisningen, något som jag vet att många elever ser fram emot väldigt mycket! Det kommer kanske att ta ett tag innan vi kommit in i det helt, vilket är något vi räknar med.

Något annat som är nytt på skolan är att man har bestämt att alla klasser ska ha engelska, så vi kommer att ha en halvtimme i veckan tillsammans med Amelia Junholt. Vi kommer även att ha Ulrika Halldin i bild och musik. Klassföreståndare är Jessica Björklund, som klassen hade förra året och Hanna Falk, som var lärare i klass 3 förra året.

Vi kommer denna termin att vara 22 eftersom Filiz Yildirim kommer att börja i klassen. Vi hälsar Filiz och familjen hjärtligt välkomna!

Mat
Vi kommer att fortsätta äta i matsalen och det är då viktigt att ni lämnar in lappen om särskild mat eller allergier för de elever som har det!

Det blir en stor förändring att börja ettan och ha längre dagar med fler lektioner och vi ser att de barn som äter och sover ordentligt har mycket lättare att orka koncentrera sig och ha ett jämnt humör! Skicka gärna med en frukt eller en smörgås till första rasten så att de orkar fram till lunch!

Idrott
Jessica kommer att ha idrott med klassen på torsdag morgon. Det som är nytt för i år är att eleverna behöver ha med sig idrottskläder och handduk. De ska alltså byta om innan och duscha efteråt. Detta är väldigt viktigt för hygienens skull och något som gäller alla klasser, från och med klass 1, på skolan. Man får bara ha idrottsskor med ljus sula i idrottshallen.

Schema
Måndag      8.20-13.10 Liten grupp 10 min extra:
Bianca, Elin, Simon, Elias och Daniel

Tisdag        8.20-13.10 Liten grupp 10 min extra:
Rafael, Tibella, Allan, Ellinor och Mika

Onsdag       8.20-13.10 Liten grupp 10 min extra:
Paulo, Melissa, Julisa, Benjamin, Maribelle och Theodore

Torsdag      8.20-13.10 (Ta med idrottskläder och handduk)
Liten grupp 10 min extra: Lawrence, Giselle, Kevin, Lucas, Filiz, Carola

Fredag       8.20-13.00

Läxor
Vi kommer att börja med läxor nästa vecka på måndag och då kommer klassen att ha läsläxa i en bok som handlar om Mini. Vi kommer även att ha matteläxa men då en halvklass i taget. Läxschemat kommer att se ut så här:


Måndag: grupp A har matte
Tisdag: Läsläxa
Onsdag: Grupp B har matte
Torsdag: svenska

Läxan ska alltid tillbaka nästa dag och lämnas till läraren i lådan på bordet.


Det kommer ibland behöva vara förändringar och eleverna kan även få göra färdigt saker hemma, om de vill det. Vid våra samtal kan det ju också hända att vi kommer överens om något särskilt för just ditt barn.


Information mellan hem och lärare
Första skoldagen får alla elever med sig väldigt många papper. Några ska fyllas i och lämnas tillbaka till oss på skolan så fort som möjligt. De får även busskorten från Västtrafik. De är personliga och gäller hela ettan. Kortet behöver man vara väldigt rädd om och ha på ett säkert ställe, i väskan eller en stängd ficka.

Läs igenom trivselreglerna hemma och prata med ditt barn om dem. Tänk på att eleverna på F-3 inte får ha godis, tuggummi, kakor eller nötter i skolan. De får inte heller ha mobil, sparkcykel, inlines eller andra dyra saker.

Eleverna ska alltid ha med sig en skolväska. Det kommer att finnas en plastficka i väskan som går att lämna en lapp i till oss, där läxpapper finns och där vi lägger viktiga lappar till er föräldrar. Denna plastficka behöver ligga kvar i väskan. Titta gärna i den varje dag.

Den större delen av information mellan oss lärare och er föräldrar kommer att vara på skolans mail och klassidan på internet. Det är något vi kommer att börja med för att det är lättare för oss att hinna ge er information om det skulle vara något som hänt. Men självklart hjälper det även miljön!

Om det är något ni behöver meddela läraren på morgonen så är det bra om ni lämnar en lapp till oss istället för att prata med oss på morgonen. Detta för att vi ska kunna ha fokus på eleverna eftersom vi ofta är bara en lärare i klassrummet.

Detta behöver barnen ha i skolan

·        Regnkläder och stövlar

·        Extrakläder

·        Gärna inneskor/tofflor

·        Plastmugg

Sjukanmälan: Fritids telefon 031-331 12 33, före kl. 8.00

Telefon till skolan:

·        031-331 12 09 (personalrum, när du vill nå oss lärare. Lämna ett meddelande så ringer vi upp när vi kan!)

·        031-332 02 60 (expeditionen)

·        031-331 12 33 (fritids)

Mail
Hanna:        hanna.falk@kristinaskolan.se
Jessica:     
jessica.björklund@kristinaskolan.se
Ulrika:      
ulrika.halldin@kristinaskolan.se
Amelia:      
amelia.junholt@kristinaskolan.se


Alla föräldrar är självklart välkomna att vara med i skolan och hälsa på! Det är bra för er att se hur vi har det, för eleverna att träffa varandras föräldrar och framför allt så är det en stor stund för ditt barn! Men säg helst till i förväg så blir det lättare för oss att planera. Det är särskilt viktigt att vi får hjälp av er föräldrar när vi ska på utflykt så att vi kan få det så bra som möjligt!

Vi ser fram emot och önskar en riktigt fin tid tillsammans!

Jessica och Hanna

Comments