Aktuellt‎ > ‎

Välkomna tillbaka efter lovet!

skickad 12 nov. 2012 13:58 av Kristina Pettersson

Hej på er,

Så gott att vara tillbaka igen!

Den här veckan börjar vi med bokstavsarbetet. Vi kommer gå igenom en bokstav per vecka, där vi tränar på bokstavens ljud och utseende. Barnen kommer forma bokstäverna på olika sätt; genom att spåra för att få in själva formen och hur bokstaven skrivs, med olika material, med kroppen och även med penna. Arbetet är förberedande för skolstarten i 1:an.

Under lovet har alla barn fått nya platser i samlingen och vi har delat in klassen i två nya grupper; vit och rosa. Valet av färgerna är ett förslag från några av barnen i klassen. Gruppsammansättningen är ny för vi vill stärka relationerna mellan barnen ännu mer.

Barnen har också fått nya platser i matsalen, och de barn som tidigare suttit utan fröken sitter nu med en fröken. Fyra nya barn kommer sitta själva vid ett bord i mitten, men med uppsikt och nära de andra borden med fröknar. Vår förhoppning är att barnen kommer tycka det är lite roligt att få sitta själva och att de känner sig extra stora! Vi fröknar brukar stämma av med barnen att allt är ok och hjälper dem med det de behöver.

Nu kommer även ni få hem en “läxbok” då och då med en uppgift som barnen gör tillsammans med er som de sen tar med sig till skolan. Vi hoppas ni kommer få fina stunder tillsammans med barnen när ni gör dessa uppgifter. Detta har varit mycket efterlängtat av flera av barnen!

På tisdag 6 november börjar vi äntligen med idrotten! Vi har vant oss vid skolan så detta kommer gå alldeles utmärkt. Ni behöver inte skicka med gympakläder, däremot är det bra om barnen har kläder som går bra att röra sig i på tisdagar.

Nu är det snart dags för ert barns utvecklingssamtal, de flesta kommer att hållas under v. 27. Ni får hem en tid måndag 5 nov med ert barn så meddela oss snarast om ni måste byta tiden.

                                             

Viktiga datum med roliga händelser:


Onsdagen den 14 november
kommer vi göra en utflykt till Sjöfartsmuséet. Då får ni mer än gärna följa med! Säg till oss så vi vet, det kommer bli en mycket trevlig utflykt. Barnen behöver ha med sig matsäck denna dag, då vi inte äter lunch på skolan. Ta även med barnets busskort. Vi kommer tillbaka till 12:30.

Tisdagen den 27 november kommer vi åka på julmusikal i Smyrnakyrkan. Detta är en mycket uppskattad musikal och vi ser verkligen fram emot dagen. Ni får gärna följa med oss, meddela dig så vi vet om vi ska räkna med er. Barnen behöver ha matsäck och busskort. Vi är tillbaka till 12:30.

Fredag den 30 november har vi adventsgudstjänst i Gunnareds kyrka kl. 8:30. Den dagen träffas vi direkt vid Gunnareds kyrka. Ni föräldrar är varmt välkomna att stanna kvar och vara med på gudstjänsten ni som har möjlighet.

Torsdag den 13 december kl. 17:30-18:30 har vi en Luciakväll tillsammans med er alla föräldrar och barn i förskoleklassen. Barnen kommer sjunga för er och sen fikar vi tillsammans och har det mysigt! Vill ni så får barnen gärna vara Luciaklädda. Inför kvällen kommer barnen baka pepparkakor till fikat, och vi bjuder på kaffe och the. Och kanske något mer! Vi sätter upp en lista i förskoleklassens hall där ni får anmäla hur många från er familj som kommer.

Onsdag den 19 december har vi julavslutning 17:30 i Gunnareds kyrka tillsammans med förskolan och årskurs 1-3. Då är ni varmt välkomna hela familjen.

Hör gärna av er till oss om ni har förslag eller frågor kring vår verksamhet!

 

Med önskan om en fortsatt fin vecka,

Jessica Björklund och Kristina Pettersson

Comments