Aktuellt‎ > ‎

Välkomna!!

skickad 17 aug. 2015 02:40 av Jessica Björklund

Välkomna till ett nytt, härligt, läsår på Kristinaskolan!


Det känns så roligt att få vara tillbaka på skolan igen. Har haft ett helt underbart år hemma med min Mio men det ska bli kul att få arbeta med alla gamla, och nya elever.

Ulrika har gått på mammaledighet och i stället för henne kommer Charlotta Westerlind att arbeta. Hon kommer att vara med klassen några lektioner i veckan och ha matematik. Denise som har arbetat på fritids förra läsåret, kommer att ha kristendom med eleverna i stället för Klas. Helené fortsätter att ha engelska med klassen detta läsår och Philip Flygare kommer att ha musik med klassen.


Något som kommer vara nytt för eleverna är att de kommer att ha slöjd en gång i veckan. Dan Björkman är träslöjdslärare och Kristine Ehizogie är syslöjdslärare. Jag (Jessica) kommer att följa med eleverna ner till slöjdsalarna och hämta dem när lektionerna är slut.


Idrott

Nytt för i år är att det kommer att vara två lärare i idrott. De heter Josefin Wellsing och Agnello Fernandes. Vi tror att det kommer att vara jättebra för eleverna med en extra lärare under idrotten. Idrotten kommer att vara på måndag morgon och på onsdag förmiddag. Eleverna ska alltså på måndag och onsdag ha med sig idrottskläder, skor och handduk. De byter om innan och duschar efteråt, precis som förra året. Detta är väldigt viktigt för hygienens skull och något som gäller alla klasser, från och med klass 1, på skolan. Man får bara ha idrottsskor med ljus sula i idrottshallen. OBS! Eleverna ska alltså gå direkt till idrotten på måndag morgon.


Mat

Vi kommer att fortsätta äta i matsalen och det är då viktigt att ni som har barn med allergier lämnar in lappen om särskild mat eller allergier! Alltså även om ni har lämnat in tidigare.

De barn som äter och sover ordentligt har mycket lättare att orka koncentrera sig och ha ett jämnt humör så skicka gärna med en frukt eller en smörgås till första rasten så att de orkar fram till lunch!


Schema

Måndag 8.30-14.20 (Ta med idrottskläder och handduk)

Liten grupp 10 min extra:

Lucas, Rafael, Elias, Bianca, Tibella, Julisa.


Tisdag 8.20-14.00


Onsdag 8.20-14.10 (Ta med idrottskläder och handduk)

Liten grupp 10 min extra:

Valentino, Daniel, Allan, Giselle, Melissa, Elin


Torsdag 8.20-14.30

Liten grupp 10 min extra:

Filiz, Maribelle, Lawrence, Carola, Benjamin


Fredag 8.20-14.30 Liten grupp 10 min extra:

Simon, Kevin, Paulo, Mikal, Ellinor.


Löss

Vill även påminna om att det är bra att luskamma eleverna nu när de börjar skolan så hinner vi förhindra att lössen sprids.


Information mellan hem och lärare

Första skoldagen får alla elever med sig väldigt många papper. Några ska fyllas i och lämnas tillbaka till oss på skolan så fort som möjligt. De får även busskorten från Västtrafik. De är personliga och gäller hela trean. Kortet behöver man vara väldigt rädd om och ha på ett säkert ställe, i väskan eller en stängd ficka.

Läs igenom trivselreglerna hemma och prata med ditt barn om dem. Tänk på att eleverna på F-3 inte får ha godis, tuggummi, kakor eller nötter i skolan. De får inte heller ha sparkcykel, inlines eller andra dyra saker.


Eleverna ska alltid ha med sig en skolväska. Det kommer att finnas en plastficka i väskan som går att lämna en lapp i till oss, där läxpapper finns och där vi lägger viktiga lappar till er föräldrar. Denna plastficka behöver ligga kvar i väskan. Det är bra om ni tittar i den varje dag så att ni inte missar viktig information.

Den större delen av information mellan oss lärare och er föräldrar kommer att vara över mail och klassidan (www.kristinaskolan.se) på internet. Vi kommer att göra en lista där ni får skriva ner de mailadresser som ni vill använda i kommunikationen med oss lärare. Vi vet att det kan vara krångligt att ha flera mailkonton att ha koll på så vi vill att ni ger oss den mailadress som vi lättast når er på.

Om det är något ni behöver meddela läraren på morgonen så är det bra om ni lämnar en lapp till oss istället för att prata med oss på morgonen. Detta för att vi ska kunna ha fokus på eleverna eftersom vi ofta är bara en lärare i klassrummet.


Sjukanmälan: Fritids telefon 031-331 12 33, före kl. 8.00!

Telefon till skolan:

031-331 12 09 (personalrum, när du vill nå oss lärare. Lämna ett meddelande så ringer vi upp när vi kan!)

031-332 02 60 (expeditionen)

031-331 12 33 (fritids)

Mail

Jessica: jessica.bjorklund@kristinaskolan.se

Charlotta:     charlotta.westerlind@kristinaskolan.se

Josefin: josefin.wellsing@kristinaskolan.se

Heléne: helene.svensson@kristinaskolan.se

Denise: denise.demirel@kristinaskolan.se

Kristine: kristine.ehizogie@kristinaskolan.se

Agnello: agnello.fernandes@kristinaskolan.se

Dan: dan.bjorkman@kristinaskolan.se   

Philip: philip.flygare@kristinaskolan.se


Vi ser verkligen fram emot att få arbeta med era barn och tror på ett bra läsår tillsammans!

                          JessicaComments