Aktuellt‎ > ‎

Nytt veckobrev!

skickad 21 jan. 2018 22:48 av Christer Svensson   [ uppdaterad 25 jan. 2018 20:50 ]

Veckobrev v. 3

KLASS 5 PÅ KRISTINASKOLAN

Hej!


Den nya terminen har precis kört igång. Första veckan var riktigt bra, med beröm över klass 5 från flera lärare. Denna vecka har inte varit lika bra, men det gäller mestadels snön som bidragit till att vissa inte har kunnat hålla sig till reglerna att inte kasta snöbollar. Vi gläder oss dock över ett väl genomfört prov på världsreligionerna från många av eleverna även torsdagar och fredagar går fortsatt väldigt bra rent studiemässigt!


Så här i terminsstarten vill vi uppmuntra er att ta med två saker som kan göra vardagslivet i skolan betydligt bättre. Det ena är innetofflor. Vi tror att skoldagen blir betydligt angenämare för er elever om ni går runt i goda innetofflor jämfört med strumpor. Det andra är att skaffa en vattenflaska med pip längst upp - se bild. Så här skriver en expert om vikten av att dricka tillräckligt med vatten:

Din hjärna kommer i toppform

En mycket vanlig orsak till trötthet är vätskebrist. Uttorkningen verkar förlösande på din koncentrationsförmåga, koordinationsförmåga och reaktionstid. Känner du dig slö och okoncentrerad så drick ett eller ett par glas vatten - det finns stora chanser att det hjälper.  

Från terminsstarten har vi kört igång i femman med något vi kallar för Pluggrupper. Tanken är att fem, sex elever ska få extra uppmuntran att hjälpa varandra med plugget. Forskning visar att i de klasser eleverna verkligen kommer igång och stöttar varandra går det mycket bättre - för alla. Detta är också vår erfarenhet som lärare. Just nu finns det en pluggrupp med tjejer och en med killar. Tanken är att alla ska någon gång under våren vara med i pluggrupp.


Från och med v. 3 kör vi dessutom igång med läxhjälpen igen! Hurra! Ni har fått information om detta i ett separat blad under v. 2. För att läxhjälpen ska bli så effektiv som möjligt så kommer vi ha begränsat antal platser och ett kölappssystem. Detta innebär att det är först till kvarn som gäller och innan kl. 12:00 samma dag som läxhjälpen är!

Vidare har vi efter många om och men beslutat att totalförbjuda slajm. Detta för att eleverna lägger i raklödder och annan typ av parfymer som kan orsaka allergier och huvudvärk. Däremot går luktfri lera bra för de elever som behöver eller “lersand” samt squishys.


Tisdagen den 20 februari är det föräldramöte med start kl 17.45. Utvecklingssamtalen i vår lägger vi ganska tidigt, vecka 11 och 12. Nästa vecka avslutar vi kursen i religion med ett frivilligt analysprov på onsdag.

  

Med förhoppning om en god vårtermin!

Christer & Emilie


Comments