Aktuellt‎ > ‎

Klassinformation

skickad 3 nov. 2014 02:43 av Hanna Falk   [ uppdaterad 3 nov. 2014 02:43 ]

Hej!

Här kommer lite information om vad vi gör och hur det ser ut i klassen just nu. Som de flesta antagligen redan förstått så har det varit lite annorlunda den senaste tiden med tanke på att Hanna varit sjukskriven under en längre period. Skolan har löst detta med hjälp av Ulrika och vikarier så att det har blivit så stabilt som möjligt och så att klassen har fått sin utbildning i så stor grad som möjligt med kända lärare. Detta har fungerat över förväntan!

Svenska
I svenska arbetar vi mycket med Mini och en hel del högläsning och vi kommer att börja arbeta mer med ett material som heter ”En läsande klass” som handlar om läsförståelse med hjälp av strategier. Strategierna presenteras utifrån olika roller som den läsande ska ta så det är ett roligt sätt att arbeta på, både för lärare och elev!
Vi arbetar också med enklaste stavningsreglerna och tar upp dubbelkonsonanter just nu samt vokalerna A och E. Eleverna håller också på med att börja skriva egna meningar och små berättelser. Till våren kommer eleverna att arbeta med ett material i skrivprocessen.

Matematik
I Matematiken har vi arbetat en hel del med taluppfattningen, att förstå hur mycket 100 är, hur tal är uppbyggda och tiotal och ental, för att nämna några exempel.
Vi har också arbetat med plus och minus och olika strategier för att räkna ut det, som att räkna upp (34+2 där man räknar upp två steg från 34), räkna ner(34-2 där man istället räknar ner två steg från 34), lägga till eller ta bort ental osv.
Många elever arbetar just nu med plus, tiotalsövergångar (9+4 där man måste räkna över tio) och att börja med största talet som ett par exempel.
Vi kommer så småningom att börja arbeta mer med minus och strategier till det.

NO
I NO (naturkunskap) arbetar vi just nu med människokroppen, något som eleverna tycker är väldigt intressant, att klass 5 också läser om det just nu gör inte saken mindre intressant!

SO
I SO (geografi, samhällskunskap, religion och historia) arbetar vi just nu med trafiken och regler som hör till trafiken.

Bild
I bilden har eleverna gjort flera fantastiska alster! De får ni ta del av på föräldramötet. Härnäst kommer avbildning på schemat i bild.

Musik
I musiken kommer vi att påbörja repetitionerna inför vårt julspel!

 

Nu när vi återgår till lite mer normala rutiner så kommer vi att uppdatera på klassens hemsida mer. Gå in minst en gång i veckan och titta på hemsidan, där kan det komma att stå information som inte skickas hem som brev.  Vi kommer exempelvis att uppdatera lite om vad vi gör i ämnena med jämna mellanrum.

Utvecklingssamtalen kommer att vara i december och de skriftliga omdömena finns att läsa igenom sista veckan i november. 25 november har vi föräldramöte och vi ser fram emot att träffa er alla!

 

Hälsningar,

Hanna och Ulrika