Aktuellt‎ > ‎

Klassbrev

skickad 11 maj 2017 09:14 av Ulrika Halldin
Vad händer i klassen? 

Hej
Någon som vet vad det här är som vi fiskade upp ur Mölnesjön idag? 
Det fanns mycket intressant i vår badsjö, eleverna engagerade sig i att både fiska upp gröna klumpar och skräp under vår lektion.
Utöver att se vad våra närmsta sjöar och vattendrag har för vattenlevande organismer jobbar vi parallellt med hållbar utveckling.
Det är kul att de är så engagerade i miljön, det bådar bra för framtiden. I tekniken genomför de nu sitt "slutprov" i teknik denna termin. De ska leta efter hållbara konstruktioner för att kunna bygga det högsta och stabilaste papperstornet på 10 A4 och tejp. Hjälp gärna till hemma att leta efter tips på hållbara konstruktioner. I matematiken har de flesta börjat arbeta med mått och mätning. Några av eleverna har inte riktigt hunnit dit och några ha hunnit lite längre. 
På Matematik lektioner har det tidigare varit svårt att få eleverna att arbeta under arbetsro men nu börjar klassen nå den nivån vi tillsammans eftersträvar för en behaglig arbetsmiljö i klassrummet. 
I svenskan arbetar vi stenhårt med läsförståelse och ska snart även påbörja bokrecensioner efter "läsläxeprojektet".  I SO är det fokus på historia, vilket är ett ämne som eleverna i denna klassen tycker är jätteroligt! Vi studerar medeltiden! 

I bild håller Emilie en fotograferings- samt redigeringskurs och i musiken förbereder vi för fullt inför skolavslutningen

Comments