Aktuellt‎ > ‎

Information från föräldramötet

skickad 20 sep. 2012 07:43 av Kristina Pettersson
Tack alla föräldrar för ett trevligt möte!

Lite information från träffen:

  • Vi arbetar mycket med gemenskapen i klassen. Vi har som mål att varje barn ska känna sig tryggt och som en viktig del av gruppen. Vi arbetar med hur vi är mot varandra: Vi säger bra saker till varandra, vi lyssnar på varandra, vi hjälper varandra. Vid konflikt medlar vi vuxna genom att höra båda parter och uppmuntra till egen lösning, samt försoning. När man ber om förlåtelse är det bra att ögonkontakt. När man har gjort något dumt så får man göra bra igen. Till exempel trösta, säga förlåt, plocka upp om man kastat något osv. Vi skiljer också på person och handling, dvs en person ÄR inte dum, men kan göra en dum sak. Då finns möjligheten att välja annorlunda nästa gång. Ingen ska behöva höra att man är dum, elak eller något annat negativt. Däremot ska man säga ifrån om någon gör något dumt och säga till en vuxen. Ingen får behandlas illa!
  • Ni föräldrar är SÅ viktiga för barnens skolgång! Samtala ofta med era barn, det ger så mycket. Ni är varmt välkomna att deltaga någon dag i skolan. Vid utflykter får ni också mycket gärna följa med! 
  • Christer informerade om hemsidan och delade ut inloggningsuppgifter. Dessa ska ni alla ha fått, om inte får ni meddela oss. Vi kommer lägga upp information på hemsidan kontinuerligt och vi uppmanar er alla att gå in där med jämna mellanrum. Vi kommer ge information även via papper under en övergångsperiod. Om ni inte kan ta information via hemsidan så meddela oss personligen. 
  • De gröna plastfickorna är bra att ha i barnens skolväskanså vi kan skicka med information och uppgifter.
  • Vi uppmuntrar er alla föräldrar att skicka med en frukt eller en grönsak med era barn varje dag så de får lite extra energi. Varje förmiddag har vi en paus för att äta sin frukt/grönsak och titta i/läsa bok. Detta är inget tvång för er, men vi rekommenderar det.
  • Vid födelsedag! När barnen fyller år får man gärna ta med ett paket isglass till skolan. Vid kalas vill vi att alla inbjudningar sker utanför skol- och fritidstid, dvs på hemmaplan. Detta för att ingen ska känna sig utanför. Om man vill dela ut inbjudningar på skolan ska hela klassen eller alla killar eller alla tjejer bjudas in.
  • Vi tackar för era frågor och förslag kring vårt arbete i klassen. Vi har börjat arbeta så smått med skolförberedande aktiviteter som t.ex finmotorik, formande av bokstäver och siffror m.m. Vi målar, sjunger, har rytmik m.m som även det tränar och utvecklar barnens sinnen!


Comments