Aktuellt‎ > ‎

Hej alla föräldrar och barn!

skickad 15 jan. 2013 12:24 av Kristina Pettersson

Varmt välkomna till en ny termin! Vi hoppas ni haft fina dagar och att ni mår gott.

Vi ser fram emot en ny termin, det ska bli så roligt att få arbeta tillsammans med era barn igen.
Vi går emot ljusare tider redan och det känns gott!

Vi har några nyheter vad gäller personalen under våren. Jessica fortsätter arbeta 100% som tidigare. Kicki har gått ner i tjänst för föräldraledighet, först till 80% som blev bestämt förra terminen, sedan till 40% alldeles nyligen på grund av förändrade behov hemma. Det innebär att Kicki kommer arbeta tillsammans i förskoleklassen med Jessica på måndagar och onsdagar. Gun Linwik som har vikarierat mycket både i förskolan, förskoleklassen och på fritids kommer gå in på tisdagar och torsdagar åtminstone januari ut. Barnen känner Gun väl och hon är mycket uppskattad av oss och har lång erfarenhet som lärare. Vi hoppas att Gun kommer vara kvar terminen ut, men vi återkommer med information om detta så snart det är bestämt.

Ett nytt ansikte för barnen blir Elin Erdal som är lärare i 2:an och i 3:an. Elin kommer arbeta tillsammans med Jessica på fredagar och hon ser mycket fram emot att få lära känna barnen. Trots dessa förändringar är vi säkra på att vi blir ett gott team som samarbetar bra för att göra det bästa för era barn! Kicki kommer behålla sina ansvarsbarn och samarbeta med både Gun och Elin

Innan jul fick vi också säga hejdå till en av pojkarna i klassen, Ramiro. Ramiro börjar på ryska skolan redan i januari och vi vill tacka för den tid vi fått tillsammans med familjen Absberg! Elevantalet är då 21 barn i klassen, 11 pojkar och 10 flickor.

Nu när barnen kommer tillbaka från ledigheten har de fått nya platser vid arbetsborden i klassrummet, detta för första gången sen skolstarten. Prickarna i ringen kommer vi behålla en tid till, och även platserna i matsalen!

För övrigt fortsätter arbetet som tidigare; bokstavsarbete, matematik, samlingar, kristendomssamling, skapande och så lek såklart!

Vi arbetar bland annat med Bornholmsmodellen, ett språkmaterial som syftar till att stärka barnets läs- och skrivutveckling samt förebygga ev. läs- och skrivsvårigheter. Genom språklekar, spel och laborationer stärks barnets språkliga medvetenhet. Barnet får en bra grund för att kunna knäcka "läskoden".

I matematiken arbetar vi med en lärobok som heter Eldorado. Eldorado tar upp de områden som är viktiga att grundlägga i förskoleklassen. Barnen får genom lek upptäcka matematiken genom olika aktiviteter och övningar. De får genom att rita, förklara muntligt och i handling visa att de har förstått olika matematiska begrepp.

Ett datum som är viktigt att skriva in redan nu är torsdagen den 24 januari då hela F-3 åker till Isdala för att åka skridskor! Barnen ska ha med matsäck, busskort, hjälm och skridskor eller pengar till hyra om ni inte har egna skridskor eller hjälm till era barn. Hyran för skridskor är 30 kr och hjälm 5, så totalt 35 kr behöver ni skicka med ert barn den dagen.

Det var allt för denna gång!

Med önskan om ett fantastiskt fint 2013!

 Bästa hälsningar

Jessica och Kicki, Gun och Elin


Comments