Aktuellt‎ > ‎

Hej alla föräldrar i förskoleklassen!

skickad 28 aug. 2012 07:38 av Jessica Björklund
Nu har vi snart träffat er alla för välkomstsamtal och vi är mycket glada över att ni är så engagerade föräldrar och så måna om era fantastiskt fina barn!

Vi kan bara hålla med er att de är mycket fina allesammans.
Den första veckan har vi pratat mycket om hur vi är mot varandra, tränat på att sitta i samling och lyssna, samt haft både fri lek och mer styrd sådan. Vi uppmuntrar barnen att kommunicera sina tankar och att träna på att prata i grupp. Barnen har fått sina egna skrivbordsplatser och är igång med att bo in sig.

Idag gick vi till Idrottshallen för första gången och barnen var förväntansfulla. Vi lekte lek och tränade på att gå dit och tilllbaka med gåkompis i ett led. Det vi förstod var att vi behöver vänta lite med idrotten tills vi fått ordning på alla rutiner och fått ihop gruppen ännu bättre. Vi meddelar när vi sätter igång med idrotten igen.

Eftersom kommer rutiner att sätta sig och vi kommer införa fler inslag under veckorna. Vi vill tacka för de tips som vi fått av er föräldrar!

Viktiga saker ni kanske inte fått ordentlig information om:

  • Fredag den 31 augusti är Fritids stängt för studiedag. Endast förskoleklassen är igång mellan 8:20-12.30, med vikarier; Maria från mellanstadiet, Malin och Gun, som jobbat i förskoleklassen förut.
  • Barnen ska ha med sig en frukt varje dag till skolan. Den äts vid 9:30 under högläsningstunden.
  • Barnen får ta med en egen mugg hemifrån som står i deras fack. Den kan de använda när de blir törstiga under dagen, då går de bara och hämtar vatten. (Med undantag för när vi sitter i samlingen) Muggen används i klassrummet, i matsalen har vi skolans muggar.
  • Titta på hemsidan www.kristinaskolan.se med jämna mellanrum. Där finns fliken klasssidor, förskoleklassen, där vi lägger upp info.Med önskan om en fortsatt fin vecka!

Mvh
Jessica Björklund och Kristina Pettersson


Comments