Aktuellt‎ > ‎

Hej!

skickad 29 jan. 2014 06:57 av Jessica Björklund

En ny termin, ett nytt år!

Vi ser fram emot en riktigt bra termin tillsammans! Det har redan börjat bra med tre riktigt härliga dagar! Här kommer lite information som kan vara bra inför en ny termin, lite förändringar, lite påminnelser och lite om vad vi gör just nu.
Schema
Måndag      8.20-13.10 Liten grupp 10 min extra:
Giselle, Elin, Melissa, Allan, Simon, Daniel

Tisdag       8.20-13.10 Liten grupp 10 min extra:
Lucas, Julisa, Rafael, Bianca, Tibella, Elias

Onsdag      8.20-13.10 Liten grupp 10 min extra:
Kevin, Paulo, Theodore, Ellinor, Mikal

Torsdag     8.20-13.10 (Ta med idrottskläder och handduk)
Liten grupp 10 min extra: Lawrence, Benjamin, Filiz, Carola, Maribelle

Fredag       8.20-13.00

Läxor
Vi kommer att ändra om lite med läxorna nu när det är en ny termin. Vi kommer även att ha matteläxa men då en halvklass i taget. Läxschemat kommer att se ut så här:
Måndag: Läsläxa och veckans ord (Lämnas på onsdag)
Tisdag: Läsläxa och veckans ord (Lämnas på onsdag)
Onsdag: Matteläxa (Lämnas på fredag)
Torsdag: Matteläxa (Lämnas på fredag)


Det kommer ibland behöva vara förändringar på grund av avvikelser i schemat och eleverna kan även få göra färdigt saker hemma ibland, om de vill det. Vid våra samtal kan det ju också hända att vi kommer överens om något särskilt för just ditt barn.


Vad vi gör just nu
I matematiken har vi, som förra terminen oftast halvklasser. Vi har i den ena halvklassen oftast Qnoddarna och i den andra halvklassen är det en annan form av satsning på målen. I svenskan har vi en liten litteratursatsning med ett bokprojekt hos Ulrika där de har bokträd med läsning och läsförståelse. Satsningen är även på andra lektioner än halvklassen och då kommer vi att använda oss av böcker från skolbibliotekscentralen och på Qnoddarna. I bilden tar Ulrika upp lite mer om närmiljön, vilket vi även läst om lite på SO:n men där har vi nu arbetat med källkritik. I NO:n fortsätter vi med djuren i koppling till bokstavsarbetet. Vi kommer även att börja arbeta med balans och friktion.

Håll utkik efter lappen om skridskoåkning torsdagen 23 januari då ni väldigt gärna får följa med på! Det är särskilt viktigt att vi får hjälp av er föräldrar när vi ska på utflykt så att vi kan få det så bra som möjligt!

Information mellan hem och lärare
Under den förra terminen märkte säkert en del av er att det ibland kan vara svårt att få tag på oss lärare under skoldagen. Jessica och Hanna går varannan dag med förskoleklassen/fritids och klass 1. Därför är det absolut lättaste sättet att få tag på oss att maila oss. Mail når oss fortare än om ni försöker ringa till personalrummet. Är det då så att ni behöver prata med oss så kan ni också skriva det i ett mail så ringer vi när vi får tid till det. Om det är något ni behöver meddela läraren på morgonen så är det bra om ni lämnar en lapp till oss istället för att prata med oss på morgonen. Detta för att vi ska kunna ha fokus på eleverna eftersom vi ofta är bara en lärare i klassrummet.

Påminnelse om vad barnen ska ha i skolan:

·         Regnkläder och stövlar

·         Extrakläder

·         Gärna inneskor/tofflor

·         Plastmugg

Sjukanmälan ska bara lämnas på: Fritids telefon 031-331 12 33, före kl. 8.00.
Svarar vi inte så ska ni lämna ett meddelande efter pipet!

Telefon till skolan:

·         031-331 12 09 (personalrum, när du vill nå oss lärare. Lämna ett meddelande så ringer vi när vi kan)

·         031-332 02 60 (expeditionen)

·         031-331 12 33 (fritids)
Mail
Hanna:       
hanna.falk@kristinaskolan.se
Jessica:    
jessica.björklund@kristinaskolan.se
Ulrika:      
ulrika.halldin@kristinaskolan.se
Amelia:     
amelia.junholt@kristinaskolan.se


Alla föräldrar är självklart välkomna att vara med i skolan och hälsa på! Det är bra för er att se hur vi har det, för eleverna att träffa varandras föräldrar och framför allt så är det en stor stund för ditt barn! Men säg till i förväg så blir det lättare för oss att planera.

Vi ser fram emot och önskar en fin termin tillsammans!

Jessica och Hanna

Comments