Aktuellt‎ > ‎

Ekehagen 4/4

skickad 23 mars 2016 06:05 av Jessica Björklund
 
Måndagen efter lovet den 4 april är det dags får vårt besök till Ekehagens forntidsby. Det är ett friluftsmuseum med en upplevelsepark i närheten av Falköping. I trean arbetar vi ju med forntidens historia och i Ekehagen kommer vi att få besöka boplatser från stenåldern, bronsåldern och järnåldern och prova på att leva lite som människorna levde för länge, länge sedan. Det här är en stor satsning som Kristinaskolan gör för att fördjupa elevernas kunskaper och för att stärka gemenskapen i gruppen.


Vi kommer att åka dit med en hyrd buss kl. 7.40 på morgonen den 4 april och vi beräknar att vara tillbaka ca kl 16.15. Eleverna behöver vara utanför treans klassrum senast kl 7.30. Det blir en fantastisk och spännande dag. Föräldrar som vill får gärna följa med och hjälpa till. Det handlar om att ha uppsikt över barnen och att hjälpa dem praktiskt. Men först och främst är det en fantastisk möjlighet för dig som förälder att göra något roligt tillsammans med ditt barn och dess vänner. Missa inte den här chansen! Hör av er till Jessica i fall ni vill följa med. Maila till jessica.bjorklund@kristinaskolan.se eller ring 031-3311209. Än så länge har Rafaels mamma Maral sagt att hon följer med.

Bussresan beräknas ta 2 timmar, varje väg. Vi kan inte vänta med avresan, så kom i tid! Se till att ha frukost i magen. Om någon behöver tabletter mot åksjuka eller allergi måste hon/han se till att ha det med sig själv. Vi har inget sådant. När vi kommer fram till Ekehagen tar vi en fika- och toapaus på ca en halvtimme. Programmet börjar kl. 10. 

Alla elever behöver:

- Lite fika innan guidningen börjar.

- Rejäl matsäck med t.ex smörgås, frukt och risifrutti, eller
annat som räcker för en hel dag. Ta dricka i termos, eller
plastflaska med skruvlock.

- Bra, varma, vattentäta kläder och skor eller stövlar som
tål skog, jord och uteliv. Ekehagens pedagoger säger att
det ofta är barn som fryser. Ta hellre med för varma
kläder, och regnkläder som kan lämnas i bussen om de inte
behövs när vi väl är där.

Om man vill:

- Serietidning, pysseltidning eller bok till bussresan.
- Max 100 kr om man vill köpa något i souvenirbutiken
efteråt.
- Lite, lite godis till hemresan i bussen. (Inte på ditresan,
vi vill inte ha barn som mår illa resten av dagen!)

För mer info, se www.ekehagensforntidsby.se

Jessica och Charlotta


Comments