Aktuellt‎ > ‎

Angereds bibliotek 17/11

skickad 16 nov. 2015 00:38 av Jessica Björklund

Hej föräldrar!


Vi ska besöka Angereds-bibliotek den 17/11 kl. 10.00. Där kommer eleverna få varsin bok som Göteborgs stad delar ut till alla elever i år 3. Eleverna behöver ha boken i skolan då vi kommer att arbeta med den i några veckor men sen får de ta ed sig den hem. Eleverna behöver ha med sig busskort. Vi äter mat i skolan som vanligt.


Här finns information om boken:


Årskurs 3-boken


För fjortonde året i rad får alla barn i Göteborg som går i årskurs 3, en bokgåva, finansierad av Göteborgs stads Kulturnämnd och Statens Kulturråd. Med denna gåva vill Kulturnämnden ”betona bokens betydelse för barns

möjlighet att utveckla sin fantasi och språkförmåga, vilket är nödvändiga färdigheter för att kunna hävda sina åsikter och rättigheter”.

Bokvalet görs av en referensgrupp bestående av barnbibliotekarier och pedagoger. Berörda klasser får en inbjudan från sitt bibliotek.

Boken är en personlig gåva till varje enskilt barn, men det faktum att varje barn får samma bok öppnar också  upp möjligheten för pedagoger att göra ett fördjupat arbete kring en skönlitterär bok tillsammans med hela klassen. Årets bok har dessutom en komplexitet som gör att den kan vara användbar på många olika sätt, kopplade till olika ämnen och i samtal om t.ex. värdegrund, mänskliga rättigheter, djurs rättigheter, brott och straff, empati, kärlek, sorg, ondska, ja, listan kan göras lång. Detta går ju dessutom helt i linje med skolans läroplan.

Det är med stor glädje vi presenterar årets bok: Legenden om Sally Jones, skriven och illustrerad av Jakob Wegelius, utkommen 2008.
Hälsningar


Jessica
Comments