Regionalna razina kviza znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za srednje škole 2017./2018.

U petak 23. veljače 2018. godine od 12:00 do 12:50 sati održana je regionalna razina kviza znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za srednje škole u školskoj godini 2017./2018. Učenici su kvizu znanja u aplikaciji Testmoz pristupali putem poveznice i upisom svojih podataka - imena, prezimena i škole te zaporke. 

Kvizu znanja i kreativnosti pristupilo je 273 učenikaa samo je jedan diskvalificiran jer je svoja rješenja poslao nakon više od 50 minuta od početka rješavanja kviza.

Prosječno vrijeme ispunjavanja kviza je 24 minute i 4 sekunde, a prosječan postotak 69% točno riješenog kviza.

Provedbeno povjerenstvo je odredilo bodovni prag za održanu regionalnu razinu kviza - svi učenici koji su postigli 42 i više bodova tj. 70% i više točnih odgovora prelaze u sljedeću razinu natjecanja.


(objavljeno 23. veljače 2018. godine u 15:35 sati)

(objavljeno 27. veljače 2018. godine u 16:55 sati)

Svi multimedijski uradci ocijenjeni u drugoj, regionalnoj razini kviza znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za srednje škole u školskoj godini 2017./2018., njih 20, prelaze u višu razinu budući da je broj učenika uključenih u izradu multimedijalnih uradaka znatno manji nego učenika sudionika u kvizu znanja.

Tročlano povjerenstvo je pregledalo radove i vrednovalo ih prema sljedećim kriterijima: originalnost u sferi prikupljanja podataka, duhovitost iznesenih misli i izvornost obrade, individualan pristup na idejno-misaonom planu, odnos oblika i sadržaja u odnosu na uporabu aplikacije, kompozicija vizualnih elemenata, govor, glazba i zvučni efekti i tehnička izvedba.


Izvješća s regionalne razine


Subotički Gimnazijalci uspješni na regionalnom natjecanju „Čitanjem do zvijezda”

Petero učenika subotičke Gimnazije „Svetozar Marković”: Nađa Kovač, Marijana Mačković, Zdenko Ivanković, Daniel Kujundžić i Luka Prćić, koji su popunjavali online upitnik na regionalnom natjecanju „Čitanjem do zvijezda” te njihova kolegica Emanuela Bošnjak koja je sudjelovala s multimedijskim uratkom, plasirali su se na državnu razinu ovog kviza kreativnosti i znanja. Regionalno natjecanje održano je cijeloj Hrvatskoj i u Subotici u petak, 23. veljače i u njemu je sudjelovalo 273 srednjoškolca. Za ovu razinu kviza učenici su pored naslova iz prve razine August Šenoa „Zlatarevo zlato” i Miro Gavran „Judita” trebali pročitati i treću knjigu, djelo Marka Zusaka „Kradljivica knjiga”. U predviđenih 50 minuta odgovarali su na 60 pitanja. Prema odluci Provedbenog povjerenstva bodovni prag potreban za plasiranje na državno natjecanje bio je 42 točna odgovora, odnosno 70%.

Uspješna je bila i Emanuela Bošnjak, kojoj je ovo drugi puta da sudjeluje u ovom kvizu. Talentirana gimnazijalka je i ove godine izradila multimedijski uradak odnosno animaciju zadanog Šenoinog djela „Zlatarevo zlato”.

Naredna, posljednja razina kviza – nacionalno natjecanje, bit će održano 11. svibnja. Do tada će Emanuela doraditi svoj uradak a Nađa, Marijana, Zdenko, Daniel i Luka će pročitati i četvrti naslov „Vitez slavonske ravni”, djelo koje je napisala Marija Jurić Zagorka.

Kviz „Čitanjem do zvijezda” organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem.